Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam580
Toplam Ziyaret1681665

EĞİTİM-İŞ'TEN FOTOĞRAF SERGİSİ

Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şubesi, 1 Mayıs emekçiler onuruna Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Emeğin portreleri fotoğraf, resim, heykel sergisi açtı.(Haber:M. Demirel Babacanoğlu)

Sergide; Ali Haydar Çetin, Ayhan Binboğa, Beğüm Şişman, Mete Altuntaş, Rabia Deletlioğlu, Emine Karataş olmak üzere 38 sanatçının yapıtları yer aldı.

Sergi, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eğitim-İş’çiler, sanatçılar, konuklar tarafından ilgiyle izlendi. Sanatçılara teşekkür belgeleri verildi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 1 Mayıs İşçi Bayramının önemine değindi, bayramı kutladı. Emeğin yüce değer olduğunu belirtti. Emekçilerin kıdem tazminatlarının elinden alınmak istendiğini söyledi. Bu girişim hemen durdurulmalıdır dedi.

Fotoğraflardan kimileri şöyle:

Bir sokak garibanı kedilerle oturmuş bir sekiye, kucağında bir kedi,
diğerleri yanında sıralanmış hep aynı yöne bakıyorlar, sanki oradan bir kurutuluşçu gelecek?

Bir atın üzerindeki ağaç yükü öyle ağır ki, hemen dikkati çekiyor. Hayvan ayakları üzerinde duramıyor, başı yüzü ağırlığı anlatıyor bize. Bu hayvana bu denli eziyet niye?

Açık (dekolte) giyimli bir bayanın fotoğrafı da oldukça ilgi çekici.
Dünyanın yükü binmiş omuzlarına sanki, nasıl kurtulacağını, ne yapacağını bilemiyor! Umutla umutsuzluk arası bir şey. Çözüm bekliyor.

Bir sanayi işçisi, çarka vermiş çeliği, ateş demetleri fışkırıyor. Çelik
biraz sonra alete dönüşecek. İnsanın emek gücünün yaratısı işimizi
kolaylaştıracak.

Ayakkabı onarıcıları, boyacıları köşe başına oturmuş. Yıpranmış, eskimiş ayakkabıları onarıyorlar…Bir sosyal hizmeti sunuyorlar.

İşte çekçekçi bir çocuk, çöp kutularından topladığı kağıtları götürüyor. Satacak cebine biraz harçlık girecek, az şey mi?

Sanatçılar oldukça sevinçli. Sanatın gücünün ne olduğunun biliyorlar. Sanat ve sanatçılar emeğin gücünü özgürleştirecekler.

1 Mayıs Bayramınız kutlu olsun.

3 Mayıs Basın Özgürlüğü günü kutlu olsun. Her ikisi de anlamına uygun yaşatılsın.

478 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704