Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam397
Toplam Ziyaret1680604

SEVİNÇ/ BİLGE RESİM SERGİSİ

Adana Çimento Sanayi Sanat Galerisi (AÇS)’nde 28.04.2017 günü Sevinç Karaca, Bilge Örnek resimlerini sergilediler. Sergi sanatçılar, sanatseverlerce izlendi.Haber: M. Demirel Babacanoğlu)



Sevinç Karaca Eskişehir doğumlu, Adana Olgunlaşma Enstitüsü resim-seramik bölümü mezunu. Serap Özergin Atölyesi’nden resim kurslarına aldı. Toplumun sanatla uğraşmasını öneriyor. Adana’da yaşıyor.

Resimlerine bakalım şimdi:

Gülen, mutlu kadınları resmediyor. İşte boyacı bir kadın ayakkabı boyacılığından çok mutlu. Güleç, şık giyimli, güvenli. Gülen kadınlar portreleri betimlenmiş. Yaşam o kadar güzel ki, üzülmeye değmez izlenimleri veriyor size. Sobada ısınan iki çocuk bir anne ilginizi çekiyor hemen, mutlu, yaşama bakışları. Dans eden iki genç mutluluktan uçuyorlar. Mutluluğun resmi böyle yapılabilir ancak. Bir başka siyah beyaz portre, o da yaşama mutlu bakıyor. Renkler çizgiler de öyle. resimlerinde, İzleyicilerle iç içe ressam, yaşamı duruşu sevinçli.

Bilge Örnek Adana doğumlu, İstanbul Eczacılık Yüksek Okulu’nu mezunu. Lise yıllarından beri resimle yakından ilgileniyor, resim yapıyor. Mustafa Dulda, Serap Özergin, Murat Özbakır resim atölyelerinden dersler aldı. Eczacılar Birliği 60. kuruluş yılında (2017) resimlerini sergileme ödülü aldı. Sanatla uğraşmak mutluluk veriyor diyor, insanların sanatla uğraşmasında yarar olduğunu söylüyor. Adana’da yaşıyor.

Resimleri yaşamla barışık. Hep güleç duruyor kadın portreleri. Değişik canlı sıcak renklerle betimlenmiş. Lekeleme, noktalama, çizgileme fırça vuruşları ustalıkla geçirilmiş tuvale. Kadın figürlerinin yaşama bakışı, duruşu izleyenlere esinler veriyor. Üç kadın portresi, üçü de öyle. Estetik çizgilerle resmedilmiş. Dönüp bir daha bakıyorsunuz tablolara. Çocuksu yüzleri sizi etkiliyor. Ressam Adana’da yaşıyor, eczacılık yapıyor. İzleyicilerle yakından ilgileniyor, sevinçli ışıklar veriyor...


 

453 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407