Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam498
Toplam Ziyaret1668140

RENKLERİN AHŞAPLA DANSLARI RESİM SERGİSİ

Bir de natürmorttan söz edelim: Bir çini turkuvaz renkli ibrik, yanında armut, ayva elma, yüz yıl önceki bir yaşam tarzını bize iletmektedir. İbriğin çağrışımları için birçok şey yazılabilir. Artık ibrik şimdi yaşam alanında çok kullanılmıyor.( M. D

HABER:MEHMET DEMİREL BABACANOĞLU
Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde 28.04.2017 günü Nilüfer Karataş yönetiminde, Adana Multip Skleroz (MS) Hasta Yakınları Derneği yararına, iki kemanist bayanın keman sesleri  eşliğinde  “Renklerin Ahşapla Dansı” adlı resim sergisi açıldı. Sergi, sanatçılar, sanatseverler, hasta yakınları tarafından ilgiyle izlendi, beğeniler belirtildi, anı fotoğrafları çektirildi.
 

Resimler çok renkli bezemelerle üretilmiş ilgi çeken yapıtlardan oluşmaktaydı. Birlikte gezmeye, görmeye çalışalım tabloları! 

İşte karşımızda bayan portreleri. İçten dışa doğru yansıyan anlamlı bakışlar ve duruşlar oldukça ustalıkla betimlenmiş. Ama portreler hüzünlü. Hüzünlerin ayrışımında kim bilir neler anlatılıyor? Gizli bir soyutlama dönüşmüş bu tablolar. Orada anlatılanları bizim bilmemiz olanaklı görünmüyor. Dışı vurumun bir yansısı olarak düşünülmelidir diyorum! 

Portrenin birinin yüzü oldukça açık betimlenmişken, diğerinin yüzü döğmeli olarak verilmiş. Araştırsal, eleştirsel bir bakış çıkmış ortaya denebilir, Ama bu bakışta iç tepki  de yer almış bulunuyor. Öyle ki, portrenin sahibine bugünkü yaşamın çok sıkıntı verdiği  seziliyor. 

Diğer portreye geçelim: Bu portrede oldukça sıkıntılı betimlenmiş. Bakışlarda, yüz hatlarında, dudak görüntüsünde acı bir kalkışımın imleri yansıtılıyor.

Bu üç portrenin ressamı oldukça başarılı bence. İnsanı iç ve dış dünyasıyla sanatsal olarak bize yansıtmayı büyük ölçüde başarmış. 

İşte bir balık resmi; öyle renkli, öyle güzel ki, dönüp dönüp bakıyorum. Renkler, çizgiler, suya dalışlar girişler, duruşlar oldukça yaşamsal  imler dolu. 

Bir de natürmorttan söz edelim: Bir çini turkuvaz renkli  ibrik, yanında armut, ayva elma, yüz yıl önceki bir yaşam tarzını bize iletmektedir. İbriğin çağrışımları için birçok şey yazılabilir. Artık ibrik şimdi yaşam alanında çok kullanılmıyor.

 

01.05.2017, Adana

 

321 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339