Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam232
Toplam Ziyaret1684987

3. ÇUKUROVA TARIM FUARI AÇILDI

Fuarın açış konuşmasını yapan Elka Genel Müdürü Mustafa Bülent Yamaç, 27-30 Nisan tarihleri arasında 15 farklı şehirden 148 firmanın katılımıyla Çukobirlik Fuar Alanı’nda açtıkları Çukurova Tarım Fuarı'nı 25-30 bin çiftçinin ziyaret etmesini bekledik



Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Çukurova Tarım Fuarı açıldı.

Çukobirlik Fuar alanında Elka Fuarcılık Ltd.Şti. tarafından açılan fuar dört gün sürecek. Fuarın açış konuşmasını yapan Elka Genel Müdürü Mustafa Bülent Yamaç, 27-30 Nisan tarihleri arasında 15 farklı şehirden 148 firmanın katılımıyla Çukobirlik Fuar Alanı’nda açtıkları Çukurova Tarım Fuarı'nı 25-30 bin çiftçinin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.
50 dönüm alan üzerine kurulan Çukurova Tarım Fuarı'nda kapalı alanın yanı sıra uygulama tarlası bulunduğunu ifade etti.

Yamaç, “Fuarımızda traktörler, mekanizasyonlar ve son teknolojiler uygulanıp kullanılarak test edilirken, ekipman, ilaç, gübre, sulama sistemleri, fidan, otomasyon sistemleri, hayvancılık, hizmet ve tarım ile ilgili daha birçok konuda ürün ve hizmetler de aynı anda sergilenmekte” dedi.

Daha sonra sırayla Çukobirlik Genel Müdürü Seçkin Sakar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Erol Satıcı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz birer konuşma yaptı. Tümer konuşmasında, Çukurova çiftçinsin emeği ve alın teri ile kurulan Çukobirliğin şuan ki haline çok üzüldüğünü söyledi. Tümer, “Bu fuar Çukurova’da önemli bir hizmete imza atıyor. Keşke üniversitelerimiz de burada olsaydı” dedi.

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz da konuşmasında, tarımın bu ülke için ne kadar önem taşıdığını bildiklerini, tarım fuarlarında alın terini toprakla buluşturan çiftçilerin emeklerinin pazarda da buluşturduğunu ifade etti. Yılmaz, “Adana’nın şahdamarı olan tarımsal üretime katkılarımız bundan sonra da sürecektir. İyi günde de kötü günde de çiftçilerimizin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Daha sonra açılış kurdelesi protokol tarafından kesildikten sonra fuar alanındaki stantlar gezildi.

Fuar, dört gün süresince Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan Traktör Yarışmaları'na da ev sahipliği yapacak. Fuar öncesi kayıtları alınan 150 çiftçi fuar süresince balya taşıma, ters direksiyon, sırt çekme, römork park etme yarışmalarına katılacak ve jüri kararı ile seçilen birincilere gübre serpme, merdaneli çizel, kültivatör ve ilaçlama makinesi hediye edilecek.

344 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351