Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam915
Toplam Ziyaret1686348

23 NİSAN'I ÇOCUKLARLA KUTLADIK

Sevelim çocukları. Sevmek varlığın, yaşamanın özüdür. Özümüzü koruyalım. Bayramınız kutlu-mutlu olsun çocuklar, insanlar.(Haber: M. Demirel Babacanoğlu)

23 NİSAN…

Resmen, Cumhuriyetin doğum günü 23 Nisan. İşbirlikçisiyle birlikte dış düşmanı kovdu cumhuriyetçiler. Ulus’ta açıldı Türkiye Büyük Millet Meclisi. Bütün Türk halkı birleşti, kalktı ayağa; Ata’sı önde yürüdü düşman üstüne. Anzavur’u, Çapanoğlu’nu, Delibaş’ı (…) etkisizleştirdi. Haçlılar boğazlarındaki haçlarla boğuldular Akdeniz’de. Başını kurtaran savaşdaşları kaçtılar batıya.

Batıcıların başında İngilizler vardı. Güneş gitmiyordu onların sömürgelerinin üstünden. Ülkemizi de sömürgelerine katmak için haçlıları saldılar ülkemize. Millici askerlerimizi, sivillerimizi tutukladılar, Malta’ya sürgün ettiler. Ellerinden gelen işkenceyi yaptılar. Buna karşılık Mustafa Kemal, İngilizlerin Anadolu’daki temsilcilerini tutuklattı. Baktılar ki İngilizler pabuçlar pahalı. Anlaşma yolunu seçtiler. Sinop’ta, Malta sürgünleriyle, İngiliz tutuklularını değiştiler… İşin garibi, Malta sürgünleri içinde Mustafa Kemal karşıtları da vardı. Onlar da kurtuldular. Kuvayi Milliyeye katılmak yerine batıya kaçtılar(1)

Anadolu’yu düşmanlardan temizlemek için çok dar boğazlardan geçtik. Cumhuriyeti kurduk devrimleri yaptık. O dönemde % 8 olan okuma yazma oranını % 90’lara çıkardık. Eksi (negatif), dinsel (teolojik) batıl bilimleri(!) geride bıraktık, artı somut bilimleri yükselttik. En gerçek yol göstericinin bilim olduğunu öğrendik. İnsanları sevmeyi ilke edindik. Çocuklarımıza armağan ettik 23 Nisan Bayramını. Bugün onları gördüm. Ne güzel oynuyorlar, ne güzel konuşuyorlardı..,. Yalan bilmiyorlar, aldatma bilmiyorlardı. Hangi renkte, hangi dinde olursa olsun seviyorlardı birbirlerini. Biz onlara engellemezsek onlar bize güzel bir dünya kuracak.

Sevelim çocukları. Sevmek varlığın, yaşamanın özüdür. Özümüzü koruyalım. Bayramınız kutlu-mutlu olsun çocuklar, insanlar.

……………………

(1).Daha geniş bilgi için bkz. Bilal Şimşir-Malta Sürgünleri-Bilgi Y., 1985


324 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382