Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam834
Toplam Ziyaret1669220

TBMM’DE "HÂKİMİYET MİLLETİNDİR” TARTIŞMASI

Bu sözün Atatürk’ün olduğunu ifade eden Bingöl’e yanıt veren TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Hayır, hayır, sözün temelini söylüyorum. Ta Magna Carta'ya dayanır, Beyefendi, ta eskiye dayanır. İnceleyin dediğimi lütfen” dedi.



VAHİT ŞAHİN (ÖZEL HABER)

 TBMM’nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı 84. Birleşim Birinci oturumu İsmail Kahraman başkanlığında açıldı. Meclis Başkanı Kahraman, “Önce Meclisimizin 339 milletvekilinin kararı ve bilahare milletimizin yüzde 51 "evet", yüzde 48 "hayır" kararıyla halk oylamasından geçen ve kabul ettiği 1982 Anayasası'nın aldığı yeni şeklinin ülkemiz, demokrasimiz ve kültür coğrafyamız için faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kahraman, artık "hayır" "evet" kullanımının serbest olduğunu belirterek, m” "Onun yerine bir kelime kullanalım, şunu diyelim" demeye gerek yok, her kelime güzel” dedi.

“Bu arkamdaki yazı yani "Hâkimiyet milletindir." yazısı, çok eski tarihlere dayanan, beş yüz yılı geçen bir anonim sözdür” demesi üzerine CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “Ne alakası var?” diye sordu. Bu sözün Atatürk’ün olduğunu ifade eden Bingöl’e yanıt veren TBMM  Başkanı İsmail Kahraman, “Hayır, hayır, sözün temelini söylüyorum. Ta Magna Carta'ya dayanır, Beyefendi, ta eskiye dayanır. İnceleyin dediğimi lütfen” dedi.

Tekin Bingöl, “Alışın artık, Atatürk” dedi. Bunun üzerine TBMM Başkanı Kahraman, “Fark etmez, gayet tabii, Atatürk'ün getirdiği ve esasını koyduğu bir sözdür. Temel olarak size söylüyorum” diye yanıtladı.

267 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339