Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi23
Bugün Toplam523
Toplam Ziyaret1685956

HÜSEYİN ŞAHBUDAKTANRESİM SERGİSİ

Resimlerinde geometrik çizgiler kullandı, ilk çağların çizgilerini modernize etti. Daha çok hayvanları konu edindi. Bunların içinde atlar, köpekler ön sırayı almaktadır.(Haber:M.D. Babacanoğlu)

Hüseyin Şahbudak 1964 Suvas-Divriği doğumlu, 1985’te Gazi  Üniversitesi Gazi  Eğitim Fakültesi Resim Bölümünü bitirdi. 1990’da Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans yaptı. Bir süre eğitim dalında çalıştı.

 20’den fazla kişisel sergi açtı, birçok karma ve küme(grup) sergilerinde yer aldı. 14.04.2017 günü de Adana-Çimento Sanayi Sanat Galerisi’nde resimlerini sergiledi. Ankara’da yaşıyor. Sergiyi çok sayıda ressam, sanatsever izledi.

 Resimlerinde geometrik çizgiler kullandı, ilk çağların çizgilerini modernize etti. Eski ve yeni tekniklerden büyük ölçüde yararlandı. Daha çok hayvanları konu edindi. Bunların içinde atlar, köpekler ön sırayı almaktadı.

 Az da olsa soğuk renklerle sıcak renkleri bireştirdi, tuval üzerine boyutsuz denecek kadar boyutlu yerleştirdi.  Somut veriler içinde soyutlamaları gizledi. Hayvanların duruş biçimlerine kendi görüş ve düşüncelerini katarak yeni duruşlar oluşturdu. Koşar gibi, yahut durur gibi  ya da düşünür gibi felsefik (mistik!) duruşlar sundu. Resimlerini çocuk resimlerine yaklaştırdı. Bu uğraşta çokça yol kat etti. 

İçinde bulunduğumuz çağın anlayışını, düşüncesini, cingözlüklerini, çalıp çırpmasını, vurmasını, kırmasını (…) yönsemesini çizgi ve fırçalarıyla resimlerine yansıttı. Kimi zaman dingin, kimi zaman başkaldırı, kimi zaman durgunluk, kimi zaman öfke içinde verdi. İnsanların dahaca insanlaşamadığını yansıttı. Bu konuda çaba harcamasını önerdi. Aydınlığı, sevgiyi, güzelliği, insanlığı… öne çıkardı.

Varlıkları bir bütün olarak ele aldı, işledi. İçsel (batini-zahiri), dışsal (gerçek görünüm), akılsal, beyinsel düşünümleri (…) anlatmaya uğraştı. İcat (buluş)’ların, hizmetlerin, dayanışmaların (…) bütün dünya varlıklarını yaşatmaya yönelik olmasını imledi. Her varlığın, her yaratığın dünyaya bir hizmet(ler) için geldiğini sezdirdi. Tüm insanların hizmet(ten)lerden kaçınılmasını doğru bulmadığını işaret etti. Bu işlevlere, sanat yoluyla daha kolay, daha çabuk varılacağını imlerken, tüm insanların sanatsever olmasını sezinletti…


 

310 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231