Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam94
Toplam Ziyaret1667736

BAYKAL, “EGEMENLİK TEK ADAMIN DEĞİL MİLLETİNDİR”

Deniz Baykal,“Bu problemi Einstein olsa çözemez. Vatan, millet ve devlet için 'hayır' deyin. Tek adama 'evet' demeyin" dedi.

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, herkesi Pazar günü yapılacak referandumda 'hayır' oyu vermeye çağırarak, anayasanın temelinin milli egemenlik olduğunu söyledi.

Referandum çalışmaları kapsamında Adana'ya gelen Deniz Baykal, talep edilen Spor Salonu verilmeyince Çukurova İlçesi'ndeki bir semt pazarında miting yaptı. Herkesi Pazar günü yapılacak referandumda 'hayır' oyu vermeye çağıran Deniz Baykal, anayasanın temelinin milli egemenlik olduğunu söyledi. Baykal, "Darbelerin muhatabı oldum. Siyasi yasaklar koydular. Sürgüne gönderdiler. Darbeci askerler geldikleri gibi gittiler, egemenlik yine milletin oldu" dedi.
'EİNSTEİN OLSA ÇÖZEMEZ'
Referanduma götürülen anayasa değişikliğini eleştiren Deniz Baykal, şunları söyledi:
"Bu anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin omurgası olan bu gerçek, egemenlik millettin alınıp tek adama veriliyor. Millet bu girişimi suç üstü yapıyor. Şimdi bu anayasaya sahip çıkan yok. Kim yaptı bilmiyoruz. İmza belli değil ama arkasındaki siyasi irade belli. Önümüzdeki anayasa tek adam anayasasıdır. Bu dayatılıyor. Tek adama mahkeme yolunun açılması için 400 milletvekilinin onayı gerekiyor. 600 milletvekilinin olduğu, çoğunluğunu cumhurbaşkanının genel başkanı olduğu partinin oluşturduğu mecliste 400 milletvekilini nasıl bulacaksınız? Çoğunluğu 300 milletvekili oluştururken, 400 milletvekilini nasıl bulacaksınız? Bu problemi Einstein olsa çözemez. Vatan, millet ve devlet için 'hayır' deyin. Tek adama 'evet' demeyin."

339 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339