Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam80
Toplam Ziyaret1685513

ALEV TAMBAŞAR RESİM SERGİSİ AÇILDI

Ressam soğuk renkleri de ustalıkla kullanarak aydınlığa çıkmanın yollarını çırpınışlar içinde anlamlı bir biçimde veriyor. (Haber:M. Demirel Babacanoğlu)

Alev Tambaşar, AÇS (Adana Çimento Sanayi Sanat Galerisi)’de, 07.04.2017 günü resimlerini sergiledi. Sergiyi çok sayıda ressam, sanatsever izledi. Sanatçıyı tebrik etti.

Ressam, Adana doğumlu, Adana’da yaşıyor. Çukurova Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Bir bankada üst düzeyde çalıştı, emekli oldu.

Tambaşar, Ressam Murat Öbakır atölyesinde resim derslerine girdi, sertifika aldı. Başarılı çalışmalarının sonucunda 20 kadar karma resim sergisine katıldı. İlk kişisel resim sergisini bugün AÇS’de açtı.

Resimlerinde sıcak soğuk renklerin bireşim tonlarını kullanıyor, çizimleri daha çok geometrik olarak gerçekleştiriliyor. Dairesel, eğrisel, kırık, düzsel çizimlerle tamamlıyor yapıtlarını. Resimlerinde sıcak-soğuk renkleri birleştirerek uyguluyor..

Lekelemelere de özellikle yer veriyor. Tek düze soğuk renkli düzlem üstünde kırmızı renklerle motiflerle lekeler oluşturuyor. Bu görünüm, ister istemez izleyicinin dikkatini çekiyor. Düz bir yaşam değil yaşanan. Tek düzeliğe başkaldırı izlenimi seziliyor.

Soğuk-sıcak renklerin karışımından bulunan ressam kendine özgü renkler buluyor, fırça darbeleriyle tuvalde yerleştiriyor. Yeni biçimlemeler çıkıyor ortaya. Bu da bir kaostan çıkışın anlatımı oluyor.

Bir noktadan çok sayıda çizgiler geçer kuralı burada da işletilmiş. Birkaç tablosunda bunları görebiliyoruz. Çok sayıda keskin çizgiler yatay, dik, kırık (…) biçimde kendini gösteriyor. İyice dikkat edildiğinde bu çizgilerin altında yeni dünyalar görebiliyorsunuz. Somut gibi görünün bu tablolarda soyutlamalar ustalıkla verilmiş.

Ressam soğuk renkleri de ustalıkla kullanarak aydınlığa çıkmanın yollarını çırpınışlar içinde anlamlı bir biçimde veriyor. Ressam, kübizme yakın çalışmalar eniyor. Kendisinden gelecekte daha başarılı, ustalıklı resimler beklenebilir.

273 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382