Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam795
Toplam Ziyaret1686228

Bakan Ağbal, CHP Milletvekili Gürer’in Sorusunu Yanıtladı

“Hazineye Ait Tarım Arazileri Hak Sahiplerine Satılıyor”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin kullandıkları hazine arazilerinin satışının yapılıp yapılmayacağını Maliye Bakanı Naci Ağbal’a yazılı soru önergesi olarak yöneltti. Bakan Ağbal, CHP Milletvekili Gürer’in önergesini yanıtlarken 2/B taşınmazlarındaki satış ve ödeme koşullarının, tarım arazileri için de kullanıldığını açıkladı.  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına hazine arazilerinin satışıyla ilgili soru önergesi verdi. Gürer, önergesinde her yıl yüksek oranda ecrimisil ödeyen çiftçilerin bazılarının kullandıkları hazine arazilerini satın almak istediklerini ifade ederek, bu arazilerin uygun fiyatlarla satışının yapılıp yapılmayacağını sordu.  

Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, 19.04.2012 tarih ve 6292 Sayılı Orman Köylerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesiyle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkındaki Kanunun 12. Maddesinde hazineye ait tarım arazilerinin satışının düzenlendiğini açıkladı. Hazineye ait tarım arazilerinin hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına rayiç bedelin yüzde 50’si üzerinden ihaleye çıkarılmadan satılmakta olduğunu ifade eden Bakan Ağbal, “2/B taşınmazlarındaki satış ve ödeme koşulları ile ödeme kolaylıkları hazineye ait tarım arazilerinin satışında da uygulanmaktadır. Ayrıca satış bedelinden son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil bedelleri ile birlikte kira bedelleri de mahsup edilmektedir” dedi.  

Bakan Ağbal, hazineye ait tarım arazilerini satın almak isteyen hak sahiplerinin 7 Eylül 2017 tarihine kadar başvuru yapabileceklerini de sözlerine ekledi. 

Ömer Fethi Gürer Bakanın yanıtının bu bağlamda beklenti içinde olanlar için önemine dikkat çekerek 7 Eylül 2017 tarihi başvuru süresi içinde müracaatların sonlanması sürecini de takip edeceklerini belirtti.

 

250 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231