Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam17
Toplam Ziyaret1684114

OTİST SERHAN ARIOĞLU İÇİN FARKLI ANMA

Otizm Farkındalık Günü’nde 40 gün önce ölen oğullarını andılar

Av. İshak Arıoğlu eşi Av. İkbal Özlem Arıoğlu, otizm hastası olan ve 40 gün önce ölen 19 yaşındaki oğulları için anma günü düzenlediler.

Atatürk Parkı içindeki 75. Yıl Sanat Galerisi’nde düzenlenen anma gününde konuşan anne İkbal Özlem Arıoğlu, video eşliğinde oğlunun otizme nasıl yakalandığını ve bu rahatsızlıkla nasıl mücadele ettiklerini anlattı. Duygulu anların yaşandığı anma gününde konuşan baba Av. İshak Arıoğlu ise, oğlunun öldüğü gece kaleme aldığı ve Facebook’ta büyük beğeni toplayan yazısını okudu.

İshak Arıoğlu şunları söyledi:

“Hayatımın meleği, yaşama amacım oğlum Serhan'ı dün kaybettim. İnsan hiç böyle şeyler yaşamayacakmış gibi günlük anlamsız hayatını yaşayıp duruyor. Sanki sevdiklerini hiç kaybetmeyecekmiş gibi günlük koşuşturmanın, maddi kazanç elde etmek peşine sürüklenip duruyor. Oğlumu kaybedeceģimi bilsem 1 yıl boyunca onunla 24 saat geçirirdim. 19 yıl boyunca tüm hiç bir hobi ile uğraşmaksızın hafta sonlarını oğluma adadım. Ama yine de ona doyamadım. Otistik bir çocuğa sahip olmanın duygusu tarif edilemez. Onlar için maddi dünyanın hiç bir anlamı yoktur. Mülkiyet kavramı yoktur. İhtiyacı ne kadarsa o kadar şey alır dünyadan, biriktirmek, hırs, kıskançlık yoktur. Sen ona kızsan da sana karşılık vermez. İntikam, kin duygusu yoktur. Yıllardır neden bu hastalık benim başıma geldi diye düşünürdüm. Son zamanlarda benim ruh yapımım değiştiğini maddi dünyanın tüm anlamını yitirdiğini hissetmeye başladım. Maddiyat benim için sadece ihtiyaçlarımı karşılamayı sağlayacak bir meta ya dönüşmeye başlamıştı. Şimdi daha iyi anlıyorum ki, o ve onun gibi çocuklar seçilmiş varlıklar. Onlar bize bu dünyada maddiyat dışında ihtiyacımız olan şeylerin de olduğunu ortaya koymak için gönderilmiş varlıklar. Sadece anne ve babasının ruhunu kişiliğini eğitmek için değil yaşamına dokunduğu tüm insanlarda içinde bir şeyler yaratmak, insan varlığının gerçek manasını insanlara anlatmak için dünyaya gönderilmiş melek ruhlar olduğunu anlıyorum. İyi ki bir melek hayatıma girdi. İyi ki 19 yılı bir melek ile geçirdim. Teşekkür ederim oğlum. Dünyadaki görevin için benim yanımı seçtiğin için. Sana doyamadım. Ama benim ruhumda başlattığın eğitimi devam ettireceğim. Dünyadaki maddiyatın esiri olmuş bir ruha asla geri dönmeyeceğim. Hayatımdan bir melek geçti. Allah’ım sana şükürler olsun bu özel ruhu bana gönderdiğin için.”

Otizm Farkındalık Günü’nde Serhan Arıoğlu anısına daha sonra öğretmenleri Okan Erenler,Sedat Arpacı, Elif Hoca anılarını anlatırken  Ali Atar şiir okudu. Sanatçı Mustafa Açıkgöz de anma gününde iki şarkı söyledi.

 

 

 

1115 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351