Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam865
Toplam Ziyaret1669251

ADANA’DA ATATÜRK COŞKUSU

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği törende oluşturulan kortej, Adana Garı'na yürüdü.Garda, Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 94. yıldönümü canlandırıldı. Trenle gelen bir gazi Türk Bayrağı'nı Vali Mahmut Demirtaş'a teslim etti.

  

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 94. yıldönümü etkinliklerinde Atatürk'ün kente trenle gelişi canlandırıldı.
Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 94. yıldönümünde tören Atatürk Parkı'nda okunan İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlandı.
Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği törende oluşturulan kortej, Adana Garı'na yürüdü.
Garda, Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 94. yıldönümü canlandırıldı. Trenle gelen bir gazi Türk Bayrağı'nı Vali Mahmut Demirtaş'a teslim etti. Vali Demirtaş bayrağı 3 kez öpüp alnına koyduktan sonra gar bahçesinde düzenlenen gösterilere katıldı.

Törende günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Esaret tanımaz Türk Milleti’nin bağımsızlığı ve egemenliği düşüncesinin Adana’da oluşması Adana’nın haklı gururudur”

Sözlü, Atatürk’ün bağımsızlık meşalesini Adana’dan yakarak Türk Milleti’nin esarete boyun eğmeyeceği mesajını verdiğini, Atatürk’ün liderliğine inanmış bir belediye başkanı olarak bugünün haklı gururunu yaşadığını ifade etti. Esaret tanımaz Türk Milleti’nin bağımsızlığını Adana’da temellendirdiğini belirten Başkan Sözlü, “Adanalılar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e inancı ve kararlılığıyla ilham vermiş, büyük zaferin kazanılmasında, Türk Milleti’nin esareti yıkarak bağımsızlık haykırışında Adana’nın etkisini Atatürk, 15 Mart 1923’te Adana’ya geldiğinde söylediği, ‘Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur’ sözleri ile ifade etmiştir. Bu söz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında Adana’nın tarihi önemini açıkça belirtmektedir” dedi.

 

254 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339