Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam433
Toplam Ziyaret1688172

GÜLDEN ÖZKURT RESİM SERGİSİ AÇILDI

İşte iki at baş başa vermişler, ne kadar mutlular. Mutluluk güzel şey.. kardeşim. Gülden Hanım da mutlu böyle bir sergi açtığı için. (Haber:M. Demirel Babacanoğlu)

Gülden Özkurt, resimlerini 9.3.2017 günü Büyükşehir Belediyesi  Tiyatrosu giriş salonunda sergiledi.

 Onu tanıyalım:

 Adana doğumlu,Adana-Kız Lisesi’ni bitirdi. İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi resim bölümünde okudu. Berika İpekbayrak, Mustafa Duldu, Ahmet Akata, Ethem Aydın atölyelerinden ders aldı. Türk-Alman Derneği’nde vitray, batik, çini, ahşap boyama, sulu boya çalışmaları yaptı.

 Ağırlık olarak resimlerinde sıcak renkleri kullanmaktadır. Özgün çizim ve fırça vuruşlarla tablolarını somut biçimde yansıttı.

 Tablolarına bakalım şimdi.

 Kadınlar hüzünlü betimlenmiş, ama buna karşın atlar öyle değil. İşte keman çalan bir kadın, kadın kırmızı renk ve tonlarıyla, kadını dinleyen at mavi renkle betimlenmiş.

 Bir kırmızılı kadın daha, bakışı duruşu yeni bir şeyler bekliyor gibi, gülümsemeyle hüzün birleşiyor, belki de karşısında alaysı bir şey var, ama umutlu. 

Bir çiçek tablosu. Kırmızı, beyaz, mavi renkli çiçekler inadına açmışlar, bir yaşam tablosu bu. Yanında bir kayık resmedilmiş, sıcakla soğuk renkler emiştirilerek betimlenmiş, dışavurumcu yönü açığa çıkmış.

 Bir kış tablosu. Hava bulutlu, ağaçlar yaprağını dökmüş, çitli çevrili bir alan mavi ve havai renk egemenliğinde görülüyor.

 Çiçekler arasında iki kadın ortalarından alev renkli bitkiler yer alıyor; soğuk-sıcak renkle tamamlanıyor tablo.

 İşte iki at baş başa vermişler, ne kadar mutlular. Mutluluk güzel şey.. kardeşim. Gülden Hanım da mutlu böyle bir sergi açtığı için.

 

 

220 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406