Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam997
Toplam Ziyaret1669383

TÜMER:“CUMHURİYET Mİ, DİKTA MI?”

Tümer, “16 Nisan’da Cumhuriyeti mi, diktayı mı istediğimize karar vereceğiz. İnanıyorum ki milletimiz Cumhuriyeti isteyecek ve Başkanlığa ‘Hayır’ diyecek” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 16 Nisan’da Cumhuriyeti mi, diktayı mı istediğimize karar vereceğiz. İnanıyorum ki milletimiz Cumhuriyeti isteyecek ve Başkanlığa ‘Hayır’ diyecek”  dedi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Adana Şubesi’nin düzenlediği 'Başkanlığa Karşı Milli Birlik Toplantısı'na konuşmacı olarak çağırılan Tümer, “Ülkemizin çağdaş geleceği için hep birlikte ‘Hayır’ demek zorundayız” diye konuştu.
“İZİN VERMEYECEĞİZ”
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında ‘Referandum’ ve ardından ‘Başkanlık’ sistemi için çırpınan milletvekillerini gördükçe Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği açısından endişeye kapıldığını ancak Adana’ya döndüğünde milletin ‘Hayırlı’ coşkusu karşısında umudunun arttığını belirten Tümer, “Bilime, insana, sanata, spora ve emeğe değer veren Türk gençliğine olan inancım tamdır. Ülkemizin sağlam temellere oturtulmasında dünyaya örnek bir mücadele sergileyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini kendine rehber edinen gençlerimiz sayesinde Türkiye’nin karanlığa sürüklenmesine elbette ki izin vermeyeceğiz” dedi.
“MİLLETİMİZ DOĞRU VE HAYIRLI KARAR VERECEK”
Çocukların, gençlerin, kadınların, işçinin, emekçinin, gazetecilerin, yargıcın, hakimin, avukatın köylünün, öğretmenlerin, öğrencilerin, kısacası ülkemizde yaşayan tüm bireylerin özgürlüklerinin, fikirlerinin ve iradelerinin tek bir kişinin inisiyatifine bırakılmasının düşünülemeyeceğini vurgulayan Tümer, “16 Nisan’da önümüze gelecek olan referandum 94 yıllık Cumhuriyetimizin geleceğini de belirleyecek. Altını bir kez daha çizmek gerek, “Partili Cumhurbaşkanlığı” adı altında parlamenter demokrasiyi mezara gömecek olan bu anayasa değişikliği ile rejim değiştirilmek istenmektedir. Seçilecek bir tek kişinin, hem hükümet, hem meclis hem de mahkeme olacağı bir yönetim şekliyle, rejim değiştirilmiş olacak. Cumhuriyet’in sadece adı kalacak ve demokrasinin ruhuna ise Fatiha okumak zorunda kalacağız. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girecek, Türkiye bir parti devletine dönüşecek, seçilecek olan “başkan” yaptığı hiçbir şey nedeniyle sorgulanamayacak, kendisinden hesap sorulamayacak” şeklinde konuştu.
Tümer, “16 Nisan’da Cumhuriyeti mi, diktayı mı istediğimize karar vereceğiz. İnanıyorum ki milletimiz Cumhuriyeti isteyecek ve Başkanlığa ‘Hayır’ diyecek” ifadelerini kullandı.

 

 

176 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173