Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi33
Bugün Toplam720
Toplam Ziyaret1668362

CHP ‘Hayır’lı sonuç için start verdi

"Hayır’lı sonuçla Türkiye kazanacak.17 Nisanda ‘Cumhuriyet’ yeniden ilan edilecek”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, 16 Nisanda yapılacak olan referandum için alan çalışmalarının startını İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’yle birlikte verdi.

İLÇE ÖRGÜTLERİYLE BULUŞTULAR

CHP İl Emek Bürosu’nun organize ettiği “Anayasa Değişikliği ve Referandum” konulu panel için dün Adana’ya gelen Tamaylıgil, Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçe örgütlerinde partililerle buluştu.  Adana’ya daha geç bir saatte gelen Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de Yüreğir ve Sarıçam ilçe örgütlerindeki toplantılara katıldı.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan ile birlikte Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de hazır bulunduğu örgüt toplantılarında konuşan İl Başkanı Ayhan Barut, il ve ilçe örgütleri olarak referandum hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.

“17 NİSAN’DA CUMHURİYETİ YENİDEN İLAN EDECEĞİZ”

Seçmen listelerinin askıya çıkacağı 18-26 Şubat tarihleri arasında herkesin, listelerde adının bulunup bulunmadığını sorgulaması gerektiğini dile getiren Barut, özellikle üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri illerde oy kullanabilmeleri için duyarlılık göstermesi gerektiğini kaydetti.

16 Nisandaki referandumun parti meselesi olmadığının altını çizen Barut, referandumdan “Hayır”lı bir sonuç çıkacağını ve Cumhuriyetin 17 Nisan’da ikinci kez ilan edileceğini kaydetti.

“REJİM DEĞİŞİKLİĞİ ÜLKENİN TEMEL SORUNLARINI ÇÖZMEYECEK”

Rejim değişikliğinin ülkenin temel sorunları olan terörü, işsizliği, yoksulluğu bitirmeyeceğini dile getiren Barut, sorunların katlanarak artacağını vurguladı. Barut, “Tek adamlığı getirmeyi ve Cumhuriyetin yerine tek adamlık rejimini getirmeyi hedefleyen anayasa değişikliğine karşı hiç kimseyi ayrıştırmadan, parti meselesi olarak bakmadan, ülkemizin geleceği, çocuklarımızın yarınları için, Cumhuriyetimiz için çalışacağız. Karanlığa karşı aydınlığı tercih ederek kazanacağız” dedi.

“HAYIR’DA HAYIR VAR”

referandumda oylanacak olan anayasa değişikliğinin ülke yararına olmadığının altını çizen İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil de şöyle konuştu:

“Bugün Türkiye’nin önceliği bir olmak, beraber olmak, her türlü olumsuzluğa karşı duruş olması gerekirken, toplumsal uzlaşının belgesi olan anayasayı değiştirirken, tek başına ‘Ben yaptım oldu’ ve ‘Tek başına kararın en önemli gücü olacağım’ hırsıyla çıkılan bir yol, bu ülkenin menfaatine olmaz. O yüzden biz hayırda hayır vardır diyoruz. Hayır iyiliktir. Hayır birlikteliktir. Hayır kardeşliktir.  Hayır sevgidir.”

“HAYIR’LI SONUÇLA TÜRKİYE KAZANACAK”

Referandumda neden “Hayır” denilmesi gerektiğiyle ilgili yüzlerce gerekçe söylenebileceğini ifade eden Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Evet” denilmesi için bir tek geçerli gerekçenin bile olmadığını vurguladı.  Anayasa değişikliğinin bir rejim değişikliği olduğunun altını çizen Hakverdi, “Umutsuzluğa hiçbir zaman kapılmayacağız ve biz kazanacağız, Türkiye kazanacak, halk kazanacak, Cumhuriyet ve demokrasi kazanacak. Yani herkes kazanacak” diye konuştu.

ALAN ÇALIŞMASININ STARTI VERİLDİ

İl Başkanı Barut, milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Ali Haydar Hakverdi, Aydın Uslupehlivan ve ilçe örgütleriyle birlikte alan çalışmasının startını birlikte verdiler.  Esnaf ziyaretleri yapan CHP'liler referandumda neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini anlatan bildiriler dağıttılar.

İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, İl Başkanı Ayhan Barut’la birlikte Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i de ziyaret etti.

274 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339