Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam404
Toplam Ziyaret1668046

SP GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU, İŞADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ…

SP, “ÜRETEN DEĞİL, TÜKETEN YATIRIMLAR” YAPILIYOR”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi’nin Anemon Otel’de düzenlediği kahvaltıya katılarak, Adanalı işadamları ve sivil toplum toplumu kuruluşu temsilcilerine ‘Türkiye’nin Meseleleri ve Çözüm Yolları’ konferansıyla hitap etti. Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Adana Şube Başkanı Recep çalışkan, Adana’nın potansiyeli ve Adanalı işadamlarının sıkıntıları hakkında bilgiler verdi.

SON 14 YILDA YÜZDE 4 BÜYÜDÜK

Tarihi bir konuşma yapan Karamollaoğlu, Türkiye’nin sosyal, siyasal ve ekonomik açıdan zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekti. Adana’nın tarım ve turizm ve sanayi açısından önemine vurgu yapan Karamollaoğlu, Adana ve Türkiye’deki sanayicilerin yaşadığı sıkıntıların altını çizdi. Dünya siyasi haritası üzerinden dünyanın durumunu değerlendiren Karamollaoğlu, “Emperyalist ülkeler nüfusları az olmasına karşın teknolojik olarak öndeler. Son yıllarda Rusya bu konuda önemli adımlar attı. dünyada esas gelişme Asya’da. Çin büyük bir ülke; nüfusu da çok… son yıllarda akıl almaz bir şekilde büyüyor. Mao’nun ölümünden sonra Çin müteşebbis insan gücünü devreye soktu. Bütün tesislerini özelleştirdi, karlı işletme şartı ile. Türkiye son 14 yıldır ortalama yüzde 4 oranında büyüme kaydediyor. Çin son 30 yılda yüzde 15 oranında büyüme kaydetti. Biz eğer bugünkü halimizle kalkınacaksak, Çin kalkınmasından daha hızlı bir kalkınmayı yapmalıyız. Çin bu büyüklüğü ile Amerika’nın karşısındaki en büyük güç” dedi.

TÜRKİYE’NİN HASTALIĞI OBEZİTE!

Sanayicinin iş yaparken arkasında devleti görmek isteyeceğine dikkat çeken Karamollaoğlu şu tavsiyelerde bulundu: “Devletin müteşebbisin önünü açması ve her zaman ve her şartta kredi imkanı vermesi gerekir. Bir ülkeyi kalkındırmak istiyorsanız; işinin delisi insanları bulmalısınız. Öbür taraftan Çin gibi ülkeleri araştırıp, ders almak lazım. Sanayicinin önü açılınca tahmin edilemeyecek gelişmeler yaşanır.Bugün Türk ekonomisinde bir hastalık var. Buna obezite diyorum ben. Şişiyoruz ama gelişemiyoruz. Mesela lahana gibi; biliyorsunuz lahana yeri geldiğinde 10 kg geliyor ama ne tadı ne tuzu ne de yağı var. Bir ülkenin büyümesini istiyorsanız, dört koldan gelişmesini sağlamalısınız.”

TESİSLER ÜRETİME DEĞİL, TÜKETİME YÖNELİK

Türkiye’de tesislerin kurulduğunu ama bunların işsizliği yok etmeye yaramadığını kaydeden Karamollaoğlu, “Bakın şimdi bir tarım ili Adana’dayız. Tarımın ve çeşitliliğinin fazla olduğu bir ilimiz. Ama nedense yeri geldiğinde buğday, pamuk, sebze ve meyveyi dışarıdan alıyoruz. İthalat ve ihracat bakıyoruz sürekli açık veriyor. Peki nasıl kapanacak bu açık? Türkiye’de ürettiğinizi ve yetiştirdiğinizi satarsanız kapanır. Ama biz ikisini de yapamıyoruz. Diğer taraftan Türkiye’de sürekli tesislerin açılışı yapılıyor. Ama bunların üretime hiçbir katkısı yok. 3 milyon işsiz var Türkiye’de ve bu tesisler hiçbir işsizliği önlemeye yönelik değil. Sadece tüketime yönelik. Cumhurbaşkanımız işadamlarına kaç tane daha işçi alacaksın? Diyor. Kusura bakmayın işsizlik böyle bitmez. Sanayici zaten kendi yükünün altından kalkamıyor. İşsizlik yatırımla ortadan kalkar. Yatırımlar da devletin verdiği destek ve kredilerle olur” diye konuştu.

FABRİKA KURUN İŞSİZLİK AZALSIN

Spor salonu, tünel ve yollara harcanan paralarla öncelikle üretim yapan tesislerin inşa edilmesi gerektiğine işaret eden Karamollaoğlu, “O devasa paralarla fabrikalar kurun, insanlar çalışsın, işsizlik azalsın. Sonra üretimden kazandığın paralarla git stad yap. Önceliği yol tünel olan yatırım politikaları bizi esir düşürüyor. 700 milyar dolara varan borcumuz var. Köprü yaptılar garanti verdiler. Araçlar geçmeyince de devlet o parayı her gün ödüyor. Bu sistem böyle devam ettiği sürece de makas kapanmak yerine daha da açılacak” şeklinde konuştu.

 

272 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436