Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam463
Toplam Ziyaret1668849

AK Parti Milletvekili Erdinç: “Gençlere güvenmeliyiz”

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, halkın onayına sunulacak anayasa değişikliği paketiyle 25’ten 18’e indirilmesi planlanan seçme ve seçilme yasasıyla birlikte gençlerin siyasette daha aktif rol alacağını söyledi.

Yüreğir Gençlik Merkezi’nin düzenlediği ‘Yeni Anayasa ve Referandum’ konulu konferansta gençlerle buluşan AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, kendisinin de siyasete genç yaşlarda girdiğini hatırlatarak “Gençliğe güvenmeliyiz. Yeni yasa ile 18’e inecek olan seçme ve seçilme yaşı ile gençlerimiz siyasette daha aktif rol alacak. Ülke yönetiminde söz sahibi olacak” diye konuştu.

“Gençler daha çok söz sahibi olacak”
Konuşmasında 2000’li yıllar öncesini hatırlatan Milletvekili Erdinç, yaşanan sıkıntıların AK Parti iktidarı ile sona erdiğini söyledi. Milletvekili Erdinç, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ülkemiz her yönüyle gelişip büyüyecek. Yeni Türkiye’de gençler daha çok söz sahibi olacak. Ülkenin yönetici kadrosunu seçen gençler artık yönetimde de görevde olacak” dedi.

“Rejim değişmiyor”
Rejim değişikliği gibi eleştiriler olduğu da hatırlatan Milletvekili Erdinç, “Bunu sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız defalarca söyledi. Bu ülkenin rejimi bellidir. Rejim tartışması 1923 bitmiştir. Bir rejim değişikliği söz konusu değildir. Yapılan sadece hükümet sisteminin değişikliğidir, bir sistem değişikliğidir. Yeni sistemle Türkiye daha da güçlenecek. Ben yürekten inanıyorum ki referandumda milletimiz çok büyük bir oranla ‘Evet’ diyerek güçlü ve büyük Türkiye’nin önünü açacak” şeklinde konuştu.
240 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339