Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam235
Toplam Ziyaret1681320

BÜYÜKLER GREKOROMEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI CUMARTESİ BAŞLIYOR

BAŞKAN ÇELİKCAN: “TÜM HALKIMIZI GÜREŞ ŞÖLENİNE DAVET EDİYORUM” DEDİ

Adana'da ilk defa Büyükler Grekoromen Türkiye Şampiyonası 04-05 Şubat 2017 Tarihinde Yüreğir Serinevler Kapalı Spor Salonunda Türkiye Güreş Federasyonu, Yüreğir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek.  

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonasında madalya ve derece alan yaklaşık 300 milli sporcunun katılacağı güreş şöleni öncesi Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Adem Varlık, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mustafa Uyanık basın mensupları ile bir araya geldi. “Güreşin Aslanları Adana’da Büyükler Grekoromen Türkiye Şampiyonası” etkinliği basın toplantısı ile tanıtıldı.

BAŞKAN ÇELİKCAN: “TÜM HALKIMIZI GÜREŞ ŞÖLENİNE DAVET EDİYORUM”

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ile birlikte düzenlediği basın toplantısında tüm Adana halkını güreş şölenine davet etti. Çelikcan “Bir Adanalı olarak, Yüreğir Belediye Başkanı olarak bu organizasyonu Adana’mıza veren Sayın Federasyon Başkanımıza teşekkür ediyorum. Adana’da ilk defa böyle bir organizasyonun yapılmasından dolayı mutlu ve gururlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Adana’mızdan çok iyi pehlivanlar, güreşçiler yetişmiştir. Sembol isimlerimizden bir tanesi de İsmet Atlı’dır. Adana’mızda son yıllarda geriye giden güreş sporumuzu Musa Başkanımızın desteği ve moral motivasyonu ile istenilen noktaya taşıyacağız. Ata sporlarımızı ayakta tutmak için elimizden geleni yapacağız. 4 -5 Şubat’ta Adana olarak çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Buradan olimpiyatlara başarılı sporcularımızı göndereceğiz. Tüm halkımızı güreş şölenimize davet ediyorum.”şeklinde konuştu.

MUSA AYDIN: “CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK”

Toplantıda konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın; “Büyük Erkekler Grekoromen Türkiye Şampiyonasını  4-5 Şubat tarihlerinde Adana’da yapmış olacağız. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Büyükler Grekoromen Türkiye Şampiyonası’nı Adana’da düzenlemiş oluyoruz. Bunun en büyük müsebbibi Yüreğir Belediye Başkanımız Sayın Mahmut Çelikcan’dır. Onun talebi ve daveti üzere 2017 yılı Grekoromen Türkiye Şampiyonasını Adana’ya verdik. Yüreğir’de yapılacak. Bu şampiyonanın Adana ve güreş sporumuz için hayırlı ve uğurlu olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Olimpiyatlardan sonra milli güreşçilerimiz ilk kez Adana’da mindere çıkacaklar. Rio’da ülkemizin kazandığı 8 madalyadan 5’ini güreşte kazandık. Çok büyük bir başarıya imza attık. Güreş bizim ata sporumuz. Güreş bütün branşların içerisinde lokomotif bir branş. Eğer biz olimpiyatlarda başarılı olmak istiyorsak önce güreşte başarılı olmamız lazım. Hedefimiz 2020 Tokyo olimpiyatları. Bu şampiyona Tokyo için çok büyük bir önem arz edecek. Burada birinci olan çocuklarımızı kampa alacağız. 11 Şubat’ta kampa girecekler. Akabinde Mart ayında Grekoromen Uluslararası güreş turnuvamız var. Hem burada hem de orada başarılı olan sporcularımız Avrupa şampiyonası için milli takıma seçilecekler. Sırbistan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler. Başlangıcı Adana’dan, Yüreğir’den yapıyoruz.”dedi.

 

 

 

 

250 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398