Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam771
Toplam Ziyaret1686204

GÜRER,”HAYIR ÇIKACAK”

CHP MİLLETVEKİLİ GÜRER “CAMİYE, KIŞLAYA, ADLİYEYE SİYASET GİRMESİ KABUL EDİLEBİLİR Mİ?” DEDİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Anayasa değişikliği ile camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmesinin de yolunun açılabileceğini belirtti. Gürer, “Adliye, Cami, Kışla.. Hepsinin “Başkanın Partisine” göre düzenlenebilmesi olası. Cami, Kışla, Adliyeye siyaset girmesi kabul edilebilir mi?”dedi.

Ömer Fethi Gürer tek adam rejimi kapısı bu referandum ile ya açılacak ya da kapanacak. Kapanması ile TBMM güçlendirilip Seçim Kanunu, Sendikalar Yasası, Siyasi Partiler Yasası çağdaş ülkelerdeki konuma taşınıp şeffaflık ve ahlak yasaları ile meclisin güçlendirilmesinin sağlanması demokrasimizi güçlendirecektir. Tek adam rejimine onay verilirse tek kişi hem hükümet, hem meclis, hem mahkeme olacak ve aynı zamanda bir partinin de genel başkanı olarak seçilecektir.Parti Genel başkanı olarak partisi için çalışacak Cumhurbaşkanı olarak da tarafsızlık yemini edecektir. Bu dahi sistemin çarpıklığının göstergesidir. Başkanlık rejimi adı Cumhurbaşkanlığı diyerek adı kamufle edilmek istense de yetkileri ile getirilmek istenen başkanlık sistemidir. Cumhurbaşkanı adı konan Başkan ve yardımcıları ile bakanları yolsuzluk yapsa, yetim hakkı yese, devlet malına el uzatsa dahi 400 milletvekili oyu gerekecek. Başkan kendini ve bakanlarını mahkemeye çıkarma girişiminde bulunan meclisi feshedebilecektir”dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Anayasa değişikliği halk oyunda hayır çıkacağına inandığını ifade ederek “Referandum ile eğer umut etmem ama evet çıkarsa rejim değişecektir. Sadece adı Cumhuriyet olarak kalacaktır ama cumhuriyetin içeriği değişecektir. Yönetim gerçekte krallık gibi her şey bir kişinin elinde olacaktır. Demokrasi kalmayacaktır. Hakimler ve savcılar Başkanın sözünden çıkamayacaktır. Başkan hak, hukuk tanımaz, zorba biriyse seni koruyacak hiç kimse olmayacaktır. Can ve mal güvenliğin kalmayacaktır. Tek adam karar verdiğinden belirsizlik olağanlaşacaktır. Kimsenin yatırım yapmaya cesaret edemeyeceği bir sürecin oluşması da olasıdır. Ekonomide tek adamın keyfine göre vereceği kararlar ile sıkıntılar artacaktır. Kriz, iflaslar, işsizlik ve yoksullukla birlikte sorunlar derinleşecektir” dedi.

 

208 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231