Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam330
Toplam Ziyaret1682317

ADANALILAR KAR ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

1166 rakımlı Kızıldağ’da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılımıyla gerçekleştirilen Karaisalı Kar Şenliği’nde müzikli etkinlikler, ödüllü yarışmalar ve mangalda sucuk partisi düzenlendi.



Adana Büyükşehir Belediyesi, yöre halkının gözde yaylalarından Karaisalı İlçesi’ne bağlı Kızıldağ Yaylası’nda kar şenliği organizasyonu gerçekleştirdi

1166 rakımlı Kızıldağ’da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılımıyla gerçekleştirilen Karaisalı Kar Şenliği’nde müzikli etkinlikler, ödüllü yarışmalar ve mangalda sucuk partisi düzenlendi.

Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde yapılan hizmetlerle yayla turizminin cazibe merkezi konumuna gelen Kızıldağ Yaylası’nda düzenlenen kar şenliğinde vatandaşların oluşturduğu coşkulu kalabalığa konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Gördüğüm kalabalıktan şunu anladım ki Büyükşehir Belediyesi olarak hafta sonları buraya birkaç otobüs göndermemiz gerekiyor” diyerek Adanalıların Kızıldağ’a akın etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Festivale katılarak vatandaşların sevincine ortak olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptığı açıklamada, “Adana denildiği zaman önce Çukurova’nın bereketli topraklı akla geliyor ama Adana’nın bir büyük parçası da Toroslardır. Hemşerilerimizin kara olan özlemini gidermek amacıyla bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu sene kar görmeye gelemeyen öğrencilerimize yönelik okullara kar gönderme projemiz oldu. Karaisalı’dan 20 dakikalık mesafede olan Kızıldağ Yaylası yolları 7/24 açıktır. Bu kadar kısa mesafede yaylaya ulaşmanın asıl sebebi ise yaylamıza yaptığımız yeni yoldur. Bu yol sayesinde Karaisalı’nın turistik değerleri her geçen gün artmaktadır. Bu yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz festivalimiz her yıl devam edecektir” dedi.

Bu yıl yoğun kar yağışının yaşandığı Kızıldağ Yaylası’nda kar kalınlığı 3 metreyi geçerken, festivale gelenler gönüllerince eğlendiler. Vatandaşlara yönelik sucuk ekmek ikramı yapılan festivalde, renkli görüntüler ortaya çıktı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ses sanatçıları ile doyasıya eğlenen vatandaşlar, çeşitli aktiviteler gerçekleştirerek renkli görüntüler oluşturdular.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ise, “Öncelikle böyle güzel bir etkinliği gerçekleştirmekte başrol oynayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ediyorum. Kızıldağ Yaylamız son yıllarda ilçemizin turizmine önemli bir katkı sağlamaya başladı. Özellikle yaylamıza yaptığımız otoban kalitesindeki yolun yapılmasının ardından yaylamızın potansiyeli arttı. Gerçekleştirdiğimiz bu festival ile yaylamıza kar görmeye gelen vatandaşlarımızın güzel vakit geçirmesine vesile olduğumuz için mutluyuz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz festivalimiz, aralıklarla devam edecektir” dedi. Kızıldağ kar festivali, sucuk ekmek partisi, çeşitli aktiviteler ve palyaço gösterileri ile sona erdi. (Haber Merkezi)

 

503 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398