Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam813
Toplam Ziyaret1682800

İMO, “KINAMA YETERLİ OLMADIĞI KAVŞAKTAYIZ”

"Burada toplanan bizler benzer fikre sahip insanlarız. Buradaki konuşmaları dışarıya taşırsak, tereddüde olanlara ulaşırsak, farklı düşünceyi taşıyanlara taşırsak ancak bu cepheyi büyütebiliriz. "

TMOBB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya önümüzdeki Nisan aylarında yapılması düşünülen anaysa değişikliği ile ilgili oylamasında hayır oyunu kullanacak olan cephenin genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde düzenlenen “Anayasa Paneli’nin açış konuşmasını  yapan H. Çağdaş Kaya, Anayasaların toplumsal uzlaşmalar olan  metinler olduğunu belirterek, “Tüm toplusal kesimlerin ifade edildiği toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç vardır. Toplumsal uzlaşma bu anayasa değişikliği paketi görüşülürken sağlanamamıştır. İktidar partisi, bu değişiklik sürecinin başlangıcından itibaren sorumludur. Bu teklifin kapalı kapılar ardında ve meclisten alelacele geçirilen ve hazırlığında anti demokratik bir zeminde, demokratik olmayacağı daha en baştan belliydi. Bu maddeler ortaya çıktığında da belli olmuştur” dedi.

Benzeri görülmemiş bir şekilde medyanın bağımsızlığından ödün verildiğini ifade eden Kaya,”Medya hükümetin görüşlerini aktaran hem de hükümete ne kadar yakın olduğunu izleyen bir tutum izlemektedir. Bu durumda muhalefetin sesi kesilmeye çalışılmıştır” dedi.

Kaya daha sonra şunları söyledi:

“Kınamanın yeterli olmadığı bir kavşaktayız. Bu noktada kesin bir tutum almak ve bu tutumu yamak herkesin kolektif bir sorumluluğudur. Şunu belirtmeliyiz ki tepki ve çabamızın düzeyi kim olduğumuzu da belirleyecektir. Burada toplanan bizler benzer fikre sahip insanlarız. Buradaki konuşmaları dışarıya taşırsak, tereddüde olanlara ulaşırsak, farklı düşünceyi taşıyanlara taşırsak ancak bu cepheyi büyütebiliriz. Ülkenin içinde bulunduğu süreç bu sorumluluğu bizlere yüklemektedir. Geç kalmadan, aramızdaki ayrılıkları değil, benzer beraberlikleri esas alarak güçlerimiz birleştirerek dayanışmamızı güçlendirerek dinamik bir duruş göstermek hayati önemdedir. Unutmamalıyız ki bizler de bu değişim sürecinin bir parçasıyız. Yaptıklarımızın ve özellikle de yapamadıklarımızın sorumluluğunu hayat boyu taşıyacağız. Demokrasi ve özgürlük için, adaletli ve insan haklarına saygılı, bir toplum için, geleceğimiz için kolektif ve güven sergilemek zorundayız. panelimizin bunun bir başlangıç olmasıdır.”

Moderatörlüğü 27. ve 28. Dönem Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık tarafından yapılan panelde CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. İhsan Kamalak’ın konuşmacı katıldı.

Toplantıya CHP Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer ve Aydın Uslupehlivan, CHP eski Milletvekilleri Sedat Doğan ve Ziya Yergök, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, TMMOB’a bağlı meslek odalarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

 

 

253 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398