Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi23
Bugün Toplam272
Toplam Ziyaret1685705

AĞBABA,”HAYIR KAMPANYAMIZI TOPLUMU KUCAKLAYARAK YAPACAĞIZ”

“BU SORUN SADECE CHP’NİN DEĞİL TÜRKİYE’NİN SORUNDUR”:Rejim değişikliğinin sadece CHP’nin sorunu olmadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ”Bu sorun tüm Türkiye’nin sorunudur, sağcı olsun solcu olsun herkesin karşı çıkması gerekiyo

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM’den geçen anayasa değişikliğine karşı yapılacak olan referandumda “hayır” kampanyasını CHP olarak tek başına değil, tüm toplumu birlikte kucaklayarak gerçekleştireceklerini söyledi.

Ağbaba, CHP Adana İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Bugüne kadar Türkiye’nin fili olarak başkanlıkla idare edildiğini ancak başta terör olmak üzere tüm sorunların azalmadığını söyledi. TBMM’de görüşülen anayasa değişikliği ile ilgili teklifin TRT tarafından sansüre uğratıldığını ifade eden Ağbaba, “TBMM tarihinde bugüne kadar gerçekleştirilen en önemli olan genel kuru çalışmaları maalesef sansüre uğramış ve halktan gizlenmiştir. Ancak milletvekili arkadaşımız Ali Şeker’in çektiği görüntüler ile canlı olarak CHP Web’ten ve Halk TV’den yayınlanmıştır” dedi. 

“REJİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞIYIZ”

Getirilmek istenen rejim değişikliğine karşı olduklarını kaydeden Ağbaba,”CHP olarak başkan Kemal Kılıçdaroğlu da olsa karşıyız. İsimler üzerinde konuşmuyoruz. Bu rejim değişikliğini isteyenler, yarın sevmediği biri başkan olursa acaba ne diyecekler, sevinecekler mi?” diye sordu.

Ağbaba şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yılda tecavüzcülere af getirilmişti. Bu da aynı öyle oldu. Tecavüz edilen bir meclis tecavüzcüsü ile evlendirilmek isteniyor. Meclisin bir işlevi kalmıyor ama milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkarılıyor. Vekil sayısında Türkiye’de bir tartışma yoktur. Hatta 550 milletvekilini çok görenler vardır.50 tane milletvekili rüşveti verilmiştir. Kanun yapma yetkisi parlamentonun elinden alınarak Kanun Hükmünde kararname yapma yetkisi tek adama veriliyor. Bütçe yapılması tek adama veriliyor. Dokunulmayan bir başkan yaratılmak isteniyor. Partili cumhurbaşkanlığı getiriliyor. Halkımız bir kişiyi seçecek o da her şeyi seçecek. Padişahın bile partisi yoktu. Getirilmek istenen sistem padişahlıktan bile geride olan sistemdir. Bu yetkiyi kime verirseniz verin diktatör seçersiniz.”

“BU SORUN SADECE CHP’NİN DEĞİL TÜRKİYE’NİN SORUNDUR”

Rejim değişikliğinin sadece CHP’nin sorunu olmadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ”Bu sorun tüm Türkiye’nin sorunudur, sağcı olsun solcu olsun herkesin karşı çıkması gerekiyor. Biz CHP olarak hayır kampanyasını tüm toplumu kucaklayarak yapacağız” dedi.

“TANZANYA ÖRNEK ALINIYOR”

Türkmenistan’daki başkanlık sisteminde yapılanlara değinen Ağbaba, Türkiye’nin komşuları olan ve başkanlıkla idare edilen Irak, Suriye, Mısır, Libya gibi ülkelerin başına gelenlere dikkat çekti. Cumhurbaşkanının gittiği 3 Afrika ülkesinin de Başkanlıkla idare edildiğini hatırlatarak, ”Şimdi de Tanzanya ülkesi örnek alınıyor” diye konuştu.

“SANSÜRÜ AŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Bir basın mensubunun başta TRT olmak üzere uyguladığı sansürü referandumda nasıl aşacakları sorusuna Ağbaba, “TRT geçmiş dönemlerde iktidar partisini 50 saat gösterirken muhalefete 40 dakika ayırmıştır. Anayasa değişikliği görüşmelerinde olduğu gibi referandumda da aynı şekilde halka duyuracağız. CHP Web TV’nin yanısıra sosyal medya aracılığıyla bu sorunu aşacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcılarından Selin Sayek Böke’nin önceki gün verdiği demeçte “AKP’nin referandum stratejisi korku ve tehdide dayalı görülüyor. CHP olarak hiçbir tehdide papuç bırakmayacağız”  dediği hatırlatılarak, buna karşı CHP yönetimi olarak nasıl bir önlem alınacağı sorusuna ise Ağbaba,” Bunu da aşacağız” demekle yetindi.

BARUT,” HALK TBMM’DE YAPILAN YANLIŞLIĞI DÜZELTECEKTİR”

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut da konuşmasında, bugün Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu belirterek, “Atatürk’ün 94 yıl önce kurduğu ülkemiz yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Rejim değişikliği ile ilgili teklif maalesef TBMM’den geçmiştir. Mecliste yanlış yapılmıştır. Ülkemiz halkı yapılan bu yanlışlığı düzeltecektir” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

CHP Adana İl Başkanlığı’ndaki toplantıya CHP Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer ve Elif Doğan Türkmen’in yanısıra eski milletvekillerinden Ziya Yergök ve Sedat Doğan, eski il başkanları ve yöneticiler ile partililer katıldı.

 

208 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382