Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam1151
Toplam Ziyaret1687660

“BU O KADAR BASİT DEĞİL”

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, anayasa değişikliği teklifini TBMM’den geçirmek isteyen AKP ve MHP’lilere seslendi:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Didem Engin, hükümete seslenerek, “Demokrasimizi rafa kaldıracak bir anayasa değişikliği teklifini bu Meclisten geçirmeye çalışıyorsunuz. Hayır, bu o kadar basit değil” dedi.

“Bir zamanlar özgürlüklerden, ileri demokrasiden bahsederken bugün yasaklarla, baskıyla, göz altılarla, tutuklamalarla anılıyorsunuz “ diyen Engin,”Hatırlar mısınız, 2002'de iktidarı sıfır terörle devralmıştınız. On dört yıllık tek başınıza iktidarınızın sonucunda bugün ülkemiz bir terör sarmalının içinde. Bir zamanlar özgürlüklerden, ileri demokrasiden bahsederken bugün yasaklarla, baskıyla, göz altılarla, tutuklamalarla anılıyorsunuz” dedi.

Halkın yaşam tarzına müdahalede bulunanları cesaretlendirildiğini ifade eden Engin, “Mısır'da laikliği överken bugün kendi ülkemizde laikliği savunanları hapse atıyorsunuz. Bir zamanlar ekonomik istikrardan bahsederken bugün hatalı ekonomik politikalarınızla ülkemizdeki istikrarsızlığın bizatihi sebebi hâline geldiniz. Ülkemizin içinde bulunduğu karamsarlığın ve umutsuzluğun adresi oldunuz. Şimdi ise toplumsal barışımızı imha edecek, ekonomik sorunlarımızı derinleştirecek, demokrasimizi rafa kaldıracak bir anayasa değişikliği teklifini bu Meclisten geçirmeye çalışıyorsunuz. Hayır, bu o kadar basit değil” diye konuştu.

CHP) İstanbul Milletvekili Didem Engin, “İçte ve dışta tüm hatalarınızın suçunu başkalarına atarak sorumluluklarınızdan kaçamazsınız. Halkımız karşısına çıkan ilk sandıkta elbet hatalarınızın hesabını soracaktır” şeklinde konuştu.

243 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406