Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam376
Toplam Ziyaret1685131

AKIN, “ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YIKIM PROJESİDİR”

Akın, “Yerli ve millî bir rejim arıyorsanız sarılacağınız tek rejim, Atatürk ve kahraman arkadaşlarının öncülüğünde savaş alanlarında kurulan modern Türkiye Cumhuriyeti'dir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, anayasa değişikliğinin bir yıkım projesi olduğunu söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada,  Cumhuriyetin, halk egemenliği, özgürlük, bağımsızlık, Türkiye Cumhuriyetinin güçler ayrılığı üzerine inşa edilmiş, çağdaş, laik ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir rejim olduğunu söyledi.

Akın şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti'nin bu özelliklerini ortadan kaldıracak Anayasa değişikliği bir yıkım projesidir. Cumhuriyetle ve cumhuriyetin kazanımlarıyla sorunu olanların ve Lozan'dan bu yana Türkiye'de gözü olanların ortak yapımı bir projedir. Lozan'ı reddedip Sevr özlemi içinde olanların, bu millete özgürlüğü, demokrasiyi çok görenlerin projesidir” dedi.

“YERLİ VE MİLLİ DEĞİLDİR”

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Bu, iddia edildiği gibi yerli ve millî değildir; aynısını, benzerlerini tarih, dünya coğrafyasının çeşitli yerlerinde "diktatörlük" adı altında çok gördü. Yerli ve millî bir rejim arıyorsanız sarılacağınız tek rejim, Atatürk ve kahraman arkadaşlarının öncülüğünde savaş alanlarında kurulan modern Türkiye Cumhuriyeti'dir” şeklinde konuştu.

205 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351