Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam330
Toplam Ziyaret1685085

Ziya Polat’tın önersine AKAP’tan sıcak yaklaşım

Polat, “Adana’da AKAP Derneği Günleri yapabilmeli”



Bir zamanlar Karaisalılı, Aladağlıları ve Pozantıları bir araya getirip, toplantılar yapan ve dernekleşme çalışmalarını başlatan Ziya Polat, Anakara’da kurulan AKAP Derneği’ne tavsiyelerde bulundu. Polat’ın bu önerisine AKAP Başkanı Yunis Sakarya’dan destek geldi ve “Ziya Polat bizlere tercüman olmuş Allah razı olsun hocamdan” dedi.

Sosyal medya üzerinden görüş ve önerilerini açılayan Ziya Polat, “Gönlümden geçenler: AKAP Derneği kendisini oluşturan Karaisalı Aladağ ve Pozantı isimli dernekleri bir araya getirip isimlerini aldığı ilçelerin öz kültürlerini ki burada daha ziyade Karaisalı kültürü ortaya çıkacak bir AKAP Derneği günleri yapabilmeli Adana’da. AKAP günlerinde kültür ön plana çıkmalı. Amaç kültürdeki yozlaşmanın ve özentinin durdurulması olmalı. İçinde bulunduğumuz yaş bir köprü görevi görmemizi işaret ediyor. İlerleyen yıllarda yaşlılığımızı emanet edeceğimiz bizim kültürümüzü anlayabilecek bir gençlik yetiştirebilmek. Yapılacak AKAP dernek Günlerinde bizi anlatan herşey yaşatılmalı. Doğumdan ölüme, yemekten hikayeye, bilmeceye, türkülerimize kadar ne varsa. Benim fikirlerim kabul görür veya görmez ben bunları sadece fikir jimnastiği olsun diye dillendiriyorum. İlçe derneklerinin bir araya gelmesi komisyonlar oluşturması fikir teatisi yapması elbette daha güzel fikirlerin ortaya çıkmasına sebep olacaktır diye düşünüyorum. Özellikle belirtme ihtiyacı hissediyorum. Bu derneklerin hiçbirinde yöneticilik görevim yok. Saygılar sunarım” dedi.

AKAP Başkanı Yunis Sakarya da şu yanıtı verdi:

“Ziya Polat hocam bizlere tercüman olmuş, Allah razı olsun hocamdan Ankara’da yaşan biz Karaisalılar Aladağlılar ve Pozantılılar olarak bizler Ankara’da birleştik. Şimdi Adana’daki hemşerilerimizden isteğimiz başlangıç olarak bir panel düzenleyebiliriz. Ben acizane olarak Karaisalı kaymakamımız ve belediye başkanımızdan Aladağ kaymakamımız ve belediye başkanımızdan Pozantı kaymakamımız ve belediye başkanımızdan destek bekliyor ve bir adım atmalarını istiyoruz. Bizlere ne görev düşerse yapmaya hazırız, elimizi taşın altına koyduk bekliyoruz.”

 

969 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351