Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam146
Toplam Ziyaret1685579

TÜMSİAD Adana Şube’de Başkan değişmedi

Yakup Kutluca TÜMSİAD Adana Şube Başkanlığına yeniden seçildi

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi 6. Olağan Genel Kongresi'nde mevcut başkan Yakup Kutluca yeniden başkanlığa seçildi.

Şirin Park Otel’de gerçekleşen TÜMSİAD Olağan Genel Kurulun Divan Başkanlığını Prof. Dr. Selahattin Serin yaptı. Kongreye dernek üyelerinin yanı sıra C Mersin, Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Kozan TÜMSİAD Şube Başkanları, Adana’nın tanınmış iş adamları ile parti ve bazı STK temsilcileri katıldı. Seçime geçilmeden önce şehitlerin anısına saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından derneğin yeni faaliyet raporu anlatıldı.

YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILMALI

Konuşmasında TÜMSİAD’ın yönetici ve üyelerini kutlayan CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, ülke olarak her gün şehit haberleriyle acı yaşadıklarını hatırlatarak, “Bu vatanımızın çocuklarını maalesef toprağa vermenin üzüntüsünü yaşıyoruz” ifadesini kullandı. Tümer, iş adamlarını da yüreğine su serperek, “Sizler yatırımcı olarak önünüzü açacak yasal düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek’de Adanalı iş adamlarından övgüyle bahsederek, “Sizler çalışanlarınızın haklarını koruyor onların ufuklarını açmak için var gücünüzle çalışıyorsunuz. Sizlerin bu amansız mücadeleniz bir kentin kalkındırıyor” diyerek yeni yönetimi tebrik etti.

BİRLİKTE YOLUMUZA DEVAM ETMELİYİZ

Daha sonra kürsüye çıkan TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca ise Turizm cenneti olan Adana’nın keşfedilmeyi beklediğini söyledi. Adana’nın verilecek destekle ‘Turizm Yılı’ ilan edilmesini isteyen Başkan Kutluca, İnsana olan yatırım artırılarak güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Çünkü biz Türkiye’yiz. Biz kanın, gözyaşının değil, Atatürk, Hacı Bektaş Veli, Hoca Ahmet Yesevi, Nakşıbendilerin, Mevlanaların ruhunun izindeyiz” dedi.

Başkan Yakup Kutluca konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizi bölmek, yok etmek amacına yönelik faaliyetlere buradaki birlikteliklerle dur diyoruz. Devletimizin sunduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. İş dünyası olarak her şeyi devletten beklemeden başka ne gibi katma değerlen üretebiliriz. Bunun planını yapmalıyız. Adana’daki eski sanayiyi yeniden nasıl canlandırabiliriz. Atıl durumdaki fabrikalara nasıl can veririz bunun çalışmalarını yapmalıyız.”

Tek liste halinde girilen seçimde başkanlığa getirilen Yakup Kutluca, 2 yıl daha bu görevini yürütecek.

TÜMSİAD Adana Şubesinin yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu:
Yakup Kutluca, Abdulselim Özkan, Ahmet Kalenderoğlu, Oğuz Akkaya, Alpaslan Sayiner, Erol Ege, Hakan Çakmak, Hakan Güleryüz, Hakan Özdeğer, İsrafil Sarban, Murat Şirin, Mustafa Akın, Nizam Kürtdiş, Rıdvan Akın, Sami Karnas, Serdar Oğuz, Yakup Göncüoğlu, Yusuf Özen ve Kenan Toraman

Kongre çekilen toplu fotoğraf ve yemeğin ardından son buldu.

510 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382