Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam187
Toplam Ziyaret1686696

LOKMA TATLISINA BÜYÜK İLGİ

Metro Adanalıyık Adana Markaları festivalinde lokma tatlısı tanıtıldı. Tatlıcı Mesut Kaytancı, lokma tatlısının, un, maya, tuz ve şekerle hazırlanan hamurun, sıvı yağda kızartılmasıyla hazırlayıp koyu kıvamlı şerbetle tatlandırılarak servisi yapılan



Tatlıcı Mesut Kaytancı tarafından pişirilip servis edilen lokma tatlısı standındı en çok ilgi gören yer oldu

Tatlıcı Mesut Kaytancı, lokma tatlısının, un, maya, tuz ve şekerle hazırlanan hamurun, sıvı yağda kızartılmasıyla hazırlayıp koyu kıvamlı şerbetle tatlandırılarak servisi yapılan bir Türk tatlısı olduğunu belirterek, “Lokma kelimesi bir ağız, bir yudum, bir parça yemek anlamına gelen Arapça'daki "lukma" kelimesinden gelmiştir. Lokmanın bir çeşidi olan bugün Arap kültüründe var olan i "kadı lokması" El-Bağdadi tarafından 13. yüzyılda tarif edilmiştir. Kaynağı Osmanlı Sarayı'na da dayanmakla birlikte halk arasında da yapımı yaygınlaşmıştır” dedi.

Kendisinin de 40 yıldan beri tatlıcılık yaptığını belirten Mesut Kaytancı, Metro Market tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Adanalıyık Adana Markaları Festivli”nde ziyaretçilere ücretsiz dağıttığını söyledi.

462 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406