Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam882
Toplam Ziyaret1681967

Kurtuluş Günü’ne Kebaplı kutlama

Eğitim sektöründe 57’inci yıla giren Adana Koleji, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümünü Adana’ya özgü etkinliklerle kutladı.

Kurtuluş Günü dolayısıyla okulda düzenlenen törende, öğrenciler ve etkinliği organize eden öğretmenler, Adana Şalvarı başta olmak üzere yöresel kıyafetler giydiler, gösteriler yaptılar. Bu özel günde, okul bahçesinde kebap yapmak için mangal hazırlandı, narenciye ve Adana Şalgamı stantları da kuruldu. Öğrencilere Adana Kebabı ve şalgam suyu ikram edildi. Adana düğününün de temsil edildiği gösterilerin de yapıldığı etkinlikte, öğretmenler ve öğrenciler ellerinde kına tepsisi ile oynadılar, halay çektiler, keyifli saatler yaşadılar. Adana Koleji’nin emekli Türkçe öğretmeni Muzaffer Özen’in katıldığı “Adana ve Adanalılık” konulu söyleşi de yapıldı. Özen, söyleşinin ardından “Parfüm Kokulu Türkçe. Bizim Dilimiz” ve “Adana Türkçesi” adlı kitaplarını imzaladı.

Adana Koleji Genel Müdürü ve Kurucusu Temsilcisi Hande Melis Gülcan, ulu önder Atatürk’ün 15 Mart 1923’te Adana’ya geldiğinde “Bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur” sözüyle Adana’ya özel önem atfettiğini hatırlattı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkenin dört bir yanında, yokluk, imkansızlıklar içinde kahramanlık destanları yazılarak, şehit kanları dökülerek kurulduğunu kaydeden Gülcan, “Geçmişi zaferlerle dolu Türkiye’nin Cumhuriyet yolunda düşmanlara karşı verilen mücadelede Adanalılar da destansı kahramanlıklar yazmış ve güzel kentimizi düşmanların elinden kurtarmıştır. Esaret zincirlerini kıran, bizlere demokratik, laik bir ülke bırakan büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bizlerin bugün esaret altında değil, özgür şekilde yaşamımızı sağlayan milli mücadele kahramanlarımızı, vatanımız için canlarını veren tüm şehitlerimizi şükranla, rahmetle anıyor, Adana’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü kutluyorum” dedi.

262 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398