Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam254
Toplam Ziyaret1684351

Kırışıklıklar yeni yılda yüzünüzde kalmasın

Dermatoloji Uzmanı Dr. İker Aydoğdu, botoks uygulamalarının 18-65 yaş arasında herkese uygulanan, kolay ve güvenilir bir yöntem olduğunu ifade ederek, "Kırışıklıklar yeni yılda yüzünüzde kalmasın" dedi.


Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Dermatoloji Uzmanlarından Dr. İker Aydoğdu, botoksun, yaşla birlikte belirginleşen mimik çizgilerini hafifletmek ya da ortadan kaldırmak amacıyla kullanıldığını söyledi.
Clostridium Botulinum isimli bir bakterinin laboratuvarda özel işlemlerden geçirilip zayıflatılarak, insanlarda güvenli şekilde uygulanabilir hale getirildiğini söyleyen Dr. Aydoğdu, "Botoks ürün maliyeti yüksek olan bir üründür. Elmas ve petrolden bile daha değerlidir. Bu nedenle gerçek değerinden daha ucuza botoks uygulaması; yetersiz doz uygulaması ya da ucuz ilacın muadillerin kullanılması anlamına gelmektedir. 2 adet botoks kullanılmaktadır. Botox ve Dysport. Dokularda kasların ve ter bezlerinin çalışması sinir sistemi kontrolü altında asetilkolin (ach) ve benzeri mediyatörler aracılığı ile gerçekleşmektedir. BTX ach salınımını inhibe ederek kasları geçici olarak kasılamamasına neden olur, mimik kasları bloke olur. Etki 4'üncü günde oluşmaya başlar, 10'uncu günde oturur, bu nedenle hasta kontrole çağrılır. 4-6 ay etki sürer, bu etki süresi kişiye ve uygulandığı kas gurubuna göre değişmektedir" dedi.

230 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351