Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam389
Toplam Ziyaret1686898

Muharip Gaziler 5 Ocak törenlerine katılmadı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi’nden protesto

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi üyeleri Adana’nın kurtuluşunun 95. Yıl törenlerini protesto ederek katılmadı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Coşkun Adaber, 5 Ocak törenlerine katılmak için Adana Büyükşehir Belediyesi’nden otobüs istediklerini ve kendilerine gönderilen yazıda otobüsün 07.30’da dernek önünde olacağına dair yanıt geldiğini söyledi. Tören günü aracın dernek önüne gelmediğini belirten Başkan Adaber, ”Biz her yıl en geç 08.15’te Belediyeye giderek bayrak alır ve törenlere öyle katılırdık. Otobüs gelmeyince ilgili yerleri aradık, hiç kimsenin hiçbir şeyden haberi yok. 08.20’de otobüs sürücüsü beni aradı ve geleceğini söyledi. Biz de gelmenize gerek kalmadı, biz törene katılmıyoruz diye bildirdik. Daha sona Büyükşehir Belediyesi’nden bizi tekrar arayıp akşam ki resepsiyona katılmamızı istediler. Biz de törene katılmadı ki resepsiyona katılalım diye talebi geri çevirdik” dedi.

5 Ocak törenlerine katılan bazı gazi ve gazi olmayanların tören günlerinde giyilecek kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandıklarını ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Adaber, “Bu şovmenler ayrıca belediyeler tarafından ağırlanmakta ve otellerde konaklamaları sağlanmaktadır. Gazilikle hiç ilgisi olmayanlara her türlü kolaylıklar sağlanmaktadır. Oysa resmi gazetenin 28 Kasım 1996 Perşembe günlü ve 22831 sayılı nüshasında Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanmakta olan yönetmeliğin birinci maddesinde milli bayram ve kurtuluş günlerinde Kuvay Milliyeyi, Türkiye Muharip Daziler Derneği’nin savaşa iştirak etmiş üyeleri temsil edeceği belirtilmektedir. Bu yönetmelikte ayrıca törene katılacak dernek mensuplarının giyecekleri özel kıyafetler açıklanmıştır. Bu yönetmeliğin 20. Maddesine göre başka isim altındaki kişi ve kuruluşların bu maksatla törene katılmasına müsaade edilmez denilmektedir. Tören sırasında tören birliğince Türk Bayrağı ve dernek flamasından başka bayrak, sembol ve işaretler taşınamaz. Piyade tüfeği, av tüfeği, tabanca, kılıç, dürbün gibi silahlar ve fişeklik, ekmek torbası ve matara gibi teçhizat bulundurulamaz. Ama görüyoruz ki kendilerine gazi diyen bazı şovmen kişiler törenlerde yönetmeliklere aykırı bir şekilde giyindikleri gibi bulundurulmaması gereken teçhizatlar taşımaktadırlar” diye konuştu.

Adana’da ilgili kişi ve kurumların yasalara, yönetmeliklere göre hareket etmesi gerektiğini tekrar hatırlatan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Coşkun Adaber, kendileri gibi gerçek muharip gazilerin dışlandığını, iki yıl önce de aynı sorunu yaşadıklarını ve protesto ettiklerini, ilgili kişiler gelerek özür dilediklerini ve geçen yıl hiçbir sorun yaşamazken bu yıl da araç sorununa tekrar yaşadıklarını sözlerine ekledi.

 

391 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406