Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam381
Toplam Ziyaret1681466

CHP MİLLETVEKİLİ GÜRER “NET ASGARİ ÜCRET 1270 LİRA“

Gürer, "2017 yılı asgari ücret net asgari geçim indirimi dahil 1.404 tl , brüt 1.777 tl. olarak belirlen asgari ücret bekar asgari geçim indirimi dahil olduğu için, bu tutar ( 133,27 tl ) asgari ücretten düşünülürse asgari geçim geçim indirimi hariç

CHP Niğde Milletvekili ve CHP Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer “Ülkemizde ekonomik anlamda ciddi sorunların olduğu bir gerçektir. En son örnek KOSGEB faizsiz kredi için 15 bin kişiye vereceğini açıklamış ancak 400 bin kişi başvuruda bulunmuştur. Sorunun sanayici için de esnaf için de iş yerleri için de önemli boyuta erdiği gerçektir. Ancak bu süreci yaratan işçiler çalışanlar değildir. İşçiler işyerlerinde en zor koşullarda dahi çalışmalarını verimli biçimde sürdürmektedir. Sorunları yaratan hükümet sanayicinin de işçinin de koşullarını iyileştirmekle sorumludur. Yıllardır işçilerin çalışanların hakları bir bahane ile verilmemekte budanmakta yoksulluk sınırı altında yaşamak zorunda bırakılmaktadır.” Hükümetin açıkladığı net 1.404 TL asgari ücretin özünde 1.270 TL olduğunu belirterek, “Bekar asgari geçim indirimi dahil edilerek asgari ücret açıklanması yanıltıcıdır.2017 yılı asgari ücret net asgari geçim indirimi dahil 1.404 tl , brüt 1.777 tl. olarak belirlen asgari ücret bekar asgari geçim indirimi dahil olduğu için, bu tutar ( 133,27 tl ) asgari ücretten düşünülürse asgari geçim geçim indirimi hariç net asgari ücret 1.270,73tl dir.”dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer her krizin faturasını dar gelirliler ve emekçilerin ödediğini söyledi. Şöyle konuştu:“ Ülkemiz bu günün koşullarında terör, ekonomik sorunlar, Fırat Kalkanı ile süren savaş başta olmak üzere yığınla sorun varken kişiye özgü Anayasa değişikliği ile Meclis bağlanıyor. Ülkenin gerçek gündeminin konuşulması istenmiyor. Sorunlar konuşulunca 15 yıldır iktidarda olan AKP hükümetlerinin halkın yaşamını ne kadar sorunlu kıldığı daha iyi görülecektir. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.432 lira iken, yoksulluk sınırı 4.665 lira iken, 1.270 TL bir ücret yeterli görülemez. Türkiye’de işçinin hakkını savunan ve emekçinin sorunun çözümü için çalışan tek siyasi parti CHP’dir. Akaryakıttan, doğalgaza, elektrikten suya, meyveden sebzeye, en temel ihtiyaçlara kadar her şeye zam gelirken, asgari ücretin açlık sınırının altında tutulması kabul edilemez.”dedi.

TAŞERONA SÖZÜNÜZÜ TUTUN 4C’LİLERİN HAKKINI VERİN

CHP Niğde Milletvekili ve CHP Emek Büroları Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetlerinin emekçilere verdiği sözü tutmadığını bunun en somut örneğinin taşeronlara verilen söz olduğunu anımsattı.

Gürer şöyle dedi:“ Bir ülkenin Başbakanı çıkıp 3 ayda taşerona kadro sözü veriyor ve bir yıl geçtiği halde söz yerine gelmiyorsa o sözün ne anlamı kalır? Taşeron işçilerin kadro beklentisini seçim için kullanmak kabul edilebilir bir durumda değil. Hükümet taşerona verdiği sözü derhal yerine getirmelidir. Söz ağızdan çıkar, söz verilmiştir gereği yapılmalıdır. 4Clilerin,4Blilerinde sorunları aylardır sürüncemede bırakıldı. Eşit işe eşit şartlar sağlanması kadroların verilmesi hak edenin hakkının teslim edilmesi, liyakata uygun kadroların oluşması ,toplu İşs sözleşmesinde yer alan anlaşmaların uygulanması emekçilerin beklentileridir. Çalışanların hakkını gasp ederek gelecek doğru

310 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704