Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam310
Toplam Ziyaret1667952

“CHP artık Adana’da her yerde”

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, parti örgütlerine, milletvekillerine, belediye başkanlarına, meclis üyelerine, kadın ve gençlik kollarına, partililere, basın kuruluşlarına ve basın emekçilerine teşekkür etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana İl Yönetiminin bir yıllık görev süresi içerisinde milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, meclis üyeleriyle, ilçe örgütleriyle, kadın ve gençlik kollarıyla uyum içinde çalışıp başarılı işlere imza attığını belirterek, “Başarılı olduğumuz için mutlu, CHP’li olduğumuz için de onurlu ve gururluyuz” dedi.

UYUMLU BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ GERİDE KALDI

27 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen CHP Adana İl Kongresinin üzerinden tam bir yıl geçti. Ayhan Barut başkanlığındaki il örgütü bir yıllık görev süresini geride bıraktı. İl Başkanı Barut, yaptığı yazılı açıklamada, “İl örgütü olarak bir yıl içerisinde üyesi olmaktan onur duyduğumuz partimizi, yerelde ve genelde iktidara taşımak için yönetim kurulumuzla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle, ilçe başkanlarımız ve yönetimleriyle, kadın ve gençlik kollarımızla ve partililerimizle birlikte uyumlu ve oldukça etkin bir şekilde çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başarılı bir dönem geçirdiğimiz için mutlu; terör, darbe girişimi, çocuk tecavüzleri, yurt yangınları gibi olaylar nedeniyle de üzgün; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin birer üyesi olmaktan da onurlu ve gururluyuz” diye konuştu.

CHP, HER YERDE

Göreve geldikleri ilk günden bu yana sorumluluk bilinciyle, üstlendikleri görevlerinin hakkını vermek için, “CHP benim olsun küçük olsun” değil “CHP büyük olsun hepimizin olsun” anlayışıyla canla başla çalıştıklarını dile getiren Barut, “Bugün CHP örgütleri, milletvekilleri ve belediye başkanları Adana’nın her yerinde. Partili-partisiz ayrımı yapmaksızın, tüm yurttaşlarımızın acılarına ortak olup, mutluluklarını paylaşıyor, onların sorunlarını çözebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Artık kimsenin, ‘CHP alanlarda yok’ ya da ‘CHP halktan kopuk’ gibi cümleler kullanmaya hakkı yok. Çünkü CHP bugün her yerde. Bu süreçte bize inanıp, desteğini esirgemeyen tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

HER KESİMİN SESİ OLDUK

Bir yıllık süre içinde il örgütü olarak yaptıkları çalışmaları kamuoyuna duyurma konusunda desteklerini esirgemeyen basın kuruluşlarına ve basın emekçilerine de teşekkür eden Barut, geride kalan bir yıllık sürede CHP Adana İl Örgütü’nün sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütleriyle ilişkilerini geliştirdiğini, baskıya, zulme ve haksızlığa uğrayan, sömürülen, ezilen yurttaşların demokratik hak ve özgürlük mücadelesinde yanında olduğunu, emek mücadelesinde aktif ve öncü rol üstlendiğini, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu iki kez Adanalılarla buluşturduklarını, terör, darbe girişimi, Aladağ’daki yurt yangını gibi toplumsal duyarlılık gerektiren konularda hızlı refleks gösterip CHP’nin tavrını açık bir şekilde ortaya koyduklarını anlattı.

İLK HEDEF REFERANDUMDAN “HAYIR” ÇIKMASINI SAĞLAMAK

Özellikle Adana’nın kırsal kesimine yönelik yoğun bir çalışma programını yaşama geçirdiklerini dile getiren Barut, önümüzdeki günlerde de tek adamlık rejimini getirecek olan anayasa değişikliğiyle ilgili olası referandumunda Adana’dan yüksek oranda “HAYIR” çıkmasını sağlamak için yoğun bir şekilde çalışıp laik, demokratik Cumhuriyeti koruma kararlılıklarını ortaya koyacaklarını söyledi.

YEREL VE GENEL SEÇİMLERDE DE BAŞARACAĞIMIZDAN ŞÜPHEMİZ YOK

Referandumun ardından 2019’da yapılması planlanan yerel ve genel seçimlere odaklanacaklarını kaydeden Barut, “Hedefimiz, üç olan ilçe belediyesi sayımızı artırmak, Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’li yapmak, genel seçimlerde de Adana’da birinci parti olup dört olan milletvekili sayımızı artırmak. Başaracağımızdan hiç şüphemiz yok. Çünkü, hiç durmadan, ülkemizin geleceği için, çocuklarımıza yaşanabilir bir kent ve ülke bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu inancı koruyup bu çalışma tempomuzu düşürmediğimiz sürece başaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

338 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436