Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam334
Toplam Ziyaret1685767

YENİ ADANA GAZETES 99. YAYIN YILINA GİRDİ

Fransız işgali döneminde Karaisalı'da vagonlarda basılan Yeni Adana Gazetesi 99. Yayın yılının ilk gününde okurları ile buluşmanın kıvancını yaşıyor




25 Aralık 1918 tarihinde yayınlanmaya başlayan Yeni Adana Gazetesi 99. Yayın yılına girdi.

99. Yayın yılı ile ilgili olarak gazetede yayınlanan yazıda, “Ulusumuz açısından karanlık günlerden geçildiği 1918 yılının 25 Aralık gününden bugüne çağının tanığı olarak yaşamını sürdüren bu gazete Kurtuluş Savaşımızın o çok büyük zaferlerini, Atatürk Cumhuriyeti´nin kuruluş sürecini, Yüce Önderimizin başardığı Devrimlerin kökleşmesi adına atılan adımları okurları ile paylaştı. Geride kalan 98 yıl boyunca Türk ulusunun yeniden kurulurken yaşadığı sancıları, içinden geçtiği çalkantıları olduğu kadar dünyaya örnek oluşturduğu başarıları da sayfalarında duyurdu” denildi.

Yeni Adana’nın bir yerel gazete olarak ve kısıtlı olanaklarının el verdiği ölçüde içinden çıkıp kendisini hizmetine adadığı toplumuna karşı ilkeli ve dürüst bir yayın organı olabilmenin sorumluluklarını yerine getirmeye uğraştığı belirtilerek, “Olayları, aklın, çağdaşlığın ve Türk Ulusu´nun vazgeçilmez çıkarlarının gerektirdiği bakış açısı çerçevesinde sunmayı bir görev saydı. Yeni Adana, yerelden genele ülke yönetiminin her kademesinde vatandaşların özgür iradesi ile hak ve söz sahibi olmasını; hukukun üstünlüğünün tartışmasız biçimde hakim kılınmasının ve yönetim üzerinde yurttaş denetiminin sürekliliğinin sağlanmasını savundu. Yeni Adana,  Ulusal Kurtuluş Savaşı hedeflerinin ışığında Cumhuriyet rejiminin kurucu ilke, kural ve işleyişleri ile korunduğu sürece Türkiye´mizin iç ve dış güvenliğinin, ulusal bütünlüğünün güvence altına olacağını 98 yıl boyunca sayfalarında haber ve yorumları ile anlatmaya çalıştı. Yeni Adana kuruluşunun ilk gününden bugüne kadar biraz önce sıraladığımız temel görüş ve ilkeler ışığında sadece bir yayın organı olarak değil,  ‘Atatürk Cumhuriyet´nin ve devrimlerinin bir ileri karakolu olarak´ düşünsel ve eylem odağı olma bağlamında da yaşamını onurla sürdürmeyi temel ilke saydı” ifadelerine yer verildi.

Gazetede daha sonra şu görüşlere yer verildi:

“Yeni Adana ´nın 99. Yayın yılına adımını attığı şu günlerde ise Türkiye´miz neredeyse o karanlık kuruluş günlerini aratmayacak iç ve dış tehditlerle karşı karşıyadır. Atatürk Türkiyesi´nin çağdaşlık kazanımlarını yok etmeye yönelik süregelen yıkıcı hamlelerin bir parçası olarak Cumhuriyet rejimini fiilen ortadan kaldırma girişimleri yakın bir tehdit oluşturacak biçimde karşımıza çıkarılmaktadır. 

TBMM´ne sevk edilen bir teklif ile ülke yönetimi, parlamentosu etkisiz; Yargı tümüyle siyasallaştırılmış hatta kişisel buyruklara mahkum edilmiş;  yasaların yerini buyrukların aldığı ve hiç bir anayasal denetim mekanizmasının işletilemeyeceği bir düzene mahkum edilmek üzeredir.

Ulusumuz,  mevhum ve de gerçek terör örgütlerinin saldırıları altında savrulmakta, ulusal bütünlük tehdit altında bulunmaktadır. Sevr´i dayatan hasımların ülkeyi bölme planları adeta içerideki kimi ellerin marifetiyle sahneye konulmuş bulunmaktadır. Ülkemiz, ateş çemberi ile kuşatılmış iken sınır ötesi askeri müdahaleler ile günbegün bir savaş ortamına sokulmaktadır. Giderek bozulan ekonomi alanında; insan hakları, hukukun üstünlüğüne saygı anlamında Türk halkı giderek ağırlaşan koşullarda oluşan güvensizlik ortamının acılarını yaşamaktadır.

YENİ ADANA, yüzüncü yayın yılına ve sonrasına her koşulda ulaşmayı, kendisini hizmetine adadığı halkına karşı görev ve sorumluluk olarak görerek, olayları aklın, çağdaşlığın ve Türk Ulusu´nun vazgeçilmez çıkarlarının gerektirdiği bakış açısı doğrultusunda sunmayı sürdürecektir. Kıvançlı olduğumuz bugün Yeni Adana´ya kurucusundan başlayarak yaşam veren geçmişteki mensuplarını saygı ile anarken, en başta da bunu, kurtuluş savaşından bu yana ulus, cumhuriyet ve Atatürk devrimleri uğruna canları feda edenlere karşı bir görev olarak kabul edecektir.”

599 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231