Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam215
Toplam Ziyaret1667857

Yıldırım: 'Başkanlık ismi madem sizi rahatsız ediyor...'

Yıldırım başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin olarak, "Diyoruz ki gelin şu anayasa değişikliğini yapalım, güven ve istikrarı kalıcı hale getirelim. ‘Başkanlık sistemi’ tutturdular. Hadi vazgeçtik Cumhurbaşkanlığı" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi açılışına katıldı. Düzenlenen törende konuşan Başbakan Yıldırım, Dünya Koah Haftası’nı hatırlatarak tüm vatandaşlara sigarayı bırakma çağrısında bulundu.
Türkiye’nin tütün kontrolünde dünyanın bir numarası olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “Ama işimiz henüz bitmedi. Eğer biraz gevşetirsek kolayca sigara kullanma oranı yukarı tırmanabilir. Devlet olarak ne yaparsak yapalım, bireysel bir gayret yoksa netice zor. Buradan vatandaşlarıma sesleniyorum. Bağımlılık yapan tüm zararlı, öldürücü maddeler önce sağlığınıza, sonra da kesenize zarar verir. Yanlışın neresinden dönersek kardır diyorum. Bugün bir karar alın ve başta sigara olmak üzere kötü alışkanlıklarınıza son verin” diye konuştu.
AK Parti hükümetinin Türkiye’de eğitim alanında yaptığı yatırımları anlatan Başbakan Yıldırım, üniversite sayısında da iktidara geldiklerinden beri ciddi bir artış yaşandığını vurguladı.
FETÖ’nün hastanelerinin kapatıldığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, “Alçak FETÖ terör örgütünün üniversiteleri, o zaman biz üniversite kuruyor diye teşvik ettik. Onları kapattık ama bugün onlar kapanmış olmasına rağmen 189 üniversitemiz var. Daha geçtiğimiz 1.5 ayda 7 yeni üniversite kurduk. Önümüzdeki aylarda da belki bir o kadar daha üniversite açacağız. Her ilimizde üniversite var. Sadece devlet üniversiteleri değil, vakıf üniversiteleri de önemli bir yer tutmaya başladı. Bu üniversiteler çok daha hızlı gelişiyor çünkü ellerindeki imkanlar ve karar süreçleri çok daha hızlı. Üniversitelerimizi açmak sadece gençlerimizin yüksek öğrenime geçişlerini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda ülkemizin gelişmesine, büyümesine, refah toplumu olmasına da katkı sağlıyor. Bir ilde üniversite demek, o ilin bir anlamda sınıf atlaması demektir. Öğrenci sayımız 7 milyonu bulmuş durumda” şeklinde konuştu

250 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339