Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam515
Toplam Ziyaret1668157

LİONS 100.YIL KOROSU’NDAN ATATÜRK’Ü ANMA KONSERİ

Lions 100.Yıl Korosu da Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiler. Etkinliğe CHP Adan Milletvekili Elif Doğan Türkmen de katılarak şarkılara eşlik etti.

 

Atatürk’ü Anma Haftası nedeniyle 118 U Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte Lions 100.Yıl Korosu Atatürk’ü anma konseri verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda verilen konserin sunuculuğunu İclal Koval yaparken, emekli Kurmay Albay Ali Maralcan açış konuşması yaptı. Maralcan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türk ulusuna önderlik yaparak zaferle taçlandırdığı kurtuluş savaşı ve ardından gerçekleştirdiği devrimlerle, çağın gerisinde kalmış köhne bir imparatorluğun küllerinden, çağdaş uygarlık içerisinde onurlu bir şekilde yer alan, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak 20. Yüzyılın en büyük devlet adamları arasında yer almıştır. Zamanında mücadele ettiği en büyük düşmanları bile, onun dehasını ve büyüklüğünü itiraf etmek zorunda kalmışlardır” dedi.

Maralcan, Atatürk’ün ölümünden sonra onun hakkında söylenmiş ve halen söylenmekte olan güzel sözler hakkında örnekler vererek konuşmasını alkışlar eşliğinde tamamladı.

Daha sonra 100. Yıl Lions Korosu tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerden örnekler sunuldu. Salon duvarında Atatürk’ün fotoğrafları ve videolarından oluşan slayt izletilirken, koro tarafından “Kırmızı Gülün Adı Var, Dağlar Dağlar, Vardar Ovası” adlı eserler söylendi. Solo olarak da Fatma Dilber “ Mani Oluyor Halimi Takrire Hicabım”,  Nurdan Çalışkan “Şimdi Uzaklardasın”,  Savaş Oytun “Çalın Davulları”,  Soner Kuşvuran “İzmir’in kavakları” adlı şarkıları seslendirdiler.

 Zeybekler eşliğinde Harmandalı oyunu oynanırken, Ömer Ruhi Eryurt  ”Yemen Türküsü”,  Şef Gönül Oytun ” Bülbülüm Altın Kafeste”, Aysun Dönderici “ Fikrimin İnce Gülü”, Nazife Şengün “Manastırın Ortasında”,  Evren Koca da  “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm “parçalarını okudular.

 Atatürk’ü gören ve elinden öpen 91 yaşındaki Sami Eryurt ise, Behçet Kemal Çağlar’ın “Nöbetçi Millet “, Ertunç Topraker’in “Seninle Değişen Her 10 Kasım’da” ve Yekta Güngör Özden’in  “Nöbetteyiz” şiirlerini okudu ve salonu dolduran davetlilere de tekrar ettirdi.

Son olarak sırasıyla 100. Yıl Lions Korosu eşliğinde Yüzyıl Marşı, Hoş Gelişler Ola,  Dağ Başını Duman Almış, İzmir Marşı ve 10.Yıl Marşı hep birlikte ellerinde Türk Bayrakları sallanarak söylendi.

Programın kapanış konuşmasını yapan 118 U  Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı  Ömer Eryurt, konuşmasının sonunda etkinliğe katılan CHP Adana Milletvekili   Elif Doğan Türkmen’e pembe renkli ipek fular Verdi. Türkmen de federasyon adına koro şefi ve Koza Lions Kulübü üyesi Lion Gönül Oytun ve eşi Savaş Oytun’a birer plaket sundu. Başkan Eryurt, korodaki kadın sanatçılara da birer gül verdi.

 

405 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339