Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam233
Toplam Ziyaret1684988

Atatürk’e dinsiz diyenler utansın

Emekli Kurmay Albay Ali Maralcan, “Atatürk, ulusal kurtuluşu, cumhuriyetin ilanını ve devrimlerin her safhasını kendisinin sahip olduğu üstün komutanlık ve liderlik vasıflarını kullanarak, vatansever gerçek din adamları ile birlikte yürütmüştür” dedi

 

 

Emekli Kurmay Albay Ali Maralcan, Yeni Adana Gazetesi’nde kaleme aldığı yorumunda, “Atatürk nasıl dindar bir insandı biliyor musunuz?” diye sorarak şu ifadeleri kullandı:

“Atatürk, alçak gönüllüğü ve hoşgörüsü ile dikkat çekmekte, barışçı ve uzlaşmacı kişiliği ile ön plana çıkmaktadır. Duygusal değildir, akılcılık yolundan gider. Ahlak anlayışı yüksektir, dinine karşı çok hassastır. Kararlı kişiliği, giyimine verdiği önem, temizliğe düşkünlüğü, sanat ve estetiğe önem vermesinin önemi onun kişiliğinin İslâm ahlakından etkilenmiş olduğunun göstergesidir. Sadece TBMM´nin açılışı için hazırlattığı bildiri ya da Balıkesir´de verdiği hutbe bile, tek başına Atatürk´ün dindar kişiliğini gözler önüne sermek için yeterlidir.”

Bu yazıyı Atatürk´e dinsiz diyen iftiracı ve gaflet içinde bulunan sahte dindarlara cevap maksadıyla yazdığını kaydeden Maralcan, “Atatürk ve Türkiye düşmanları, Atatürk´e, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti´ne saldıracakları zaman hep dini bahane etmişler, saldırılarını dini gerekçelere dayandırmaya özen göstermişlerdir. Bu gibi çevreler, tezlerini daha iyi savunabilmek için de her seferinde Atatürk´ü din düşmanı olarak göstermişlerdir” diye yazdı.

Maralcan’ın tarihe ışık tutan bu önemli yazısını yan sütunumuzdaki “Konuk yazar” köşemizde okuyabilirsiniz.

 

376 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351