Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam652
Toplam Ziyaret1682639

DSİ’nin tek sorunu biberciler oldu

Adana'da biberin en büyük satış noktası olan Fatih Mahallesi Kanal Boyu üzerindeki biber tezgahları, Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından yerlerinden kaldırılma tehlikesi ile karşı karşıya.

Yerlerinin ellerinden alınması durumunda yüzlerce kişinin ekmeğinden olacağını belirten Adana Karaisalı Biberciler ve Zeytinciler Dernek Başkanı Murat Kılıç “3 yıl önce DSİ'den ihaleye çıkartmak sureti ile alanımızı o günkü şartlarda kiraladık, 3 senemiz doldu. En son ödediğimiz tutar 6-7 bin TL iken şimdi DSİ bizimle sözleşme yenilemek yerine, içerisinde esnaflar varken alanı ihaleye çıkartma yolunu seçti. İhale şartları 64 bin TL + %18 KDV bir yıllık kiralama bedeli olarak belirlendi. Bu miktar yarın ihalede 75 bin ila 100 bin TL arası bir fiyata ulaştığı zaman zaten bu ihaleyi kazanma şansımız yok, haliyle buradaki esnafın ödeme şansı da yok. Esnaf arkadaşlarla beraber özellikle DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Kamulaştırma Müdürü Cengiz Kıran'ın yanına da gittik bu konuşmayı da yapıp yalvarıp, yakardık. Bu kadar insanın ekmeği ile oynamak bir insanın elinde olmaması lazım” diyerek sorunlarını dile getirdi.

DERE: “DSİ BİZİM İŞLERİMİZİ BOZDU”

Yıllardır aynı pazar alanında biber satışı yapan Ahmet Rüştü Dere, tezgahlarının kaldırılma korkusuyla psikolojilerinin bozulduğunu söyleyerek: "20 yıldır biber ve zeytin satıcılığı yapıyorum. Bu sürede çok çeşitli engelleri aştık ama en son DSİ bizim işlerimizi bozdu. Hiçbir dönemde bu kadar sıkıntı yaşamamıştık. Bu alan ödenemeyecek bir paraya ihaleye çıkartıldı, bizim de bu parayı ödeyecek imkanımız zaten yok. Bizler burada Karaisalı biberini, salçasını Türkiye markası yapma peşinde koşarken önümüze böyle engellerin çıkması bizi gerçekten üzüyor“ diye konuştu.

Devlet Su İşlerinin kendilerini zor durumda bıraktıklarını dile getiren esnaf Mehmet Kemerli: "Burada yıllarıdır bibercilik yapıyoruz, bizimle uğraşılıyor. DSİ bizleri ekmeğimizden ediyor. Biz Adanalıyız, Adana'nın çocuğuyuz, Adana'da ekmek yiyoruz ve yerimizden kalkmak istemiyoruz. Burası Adana'ya mal olmuş bir pazar yeridir” dedi. (KAYNAK: EKSPRES GAZETESİ)

617 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398