Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam664
Toplam Ziyaret1669050

Büyükşehir’e suç duyurusu

Tabela krizi artık yargıda

Valiliğin kararına rağmen Devlet Bahçeli Bulvarı yazılı tabelaları değiştirmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün 3 bulvarın adının Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirme konusundaki inadı başını ağrıtacağa benziyor. Başbakanlık adına Valiliğin, ilgili meclis kararının geçersiz olduğu yönündeki tespit ve uyarısını hiçe sayan Adana Büyükşehir Şehir Belediyesi , Adana meclis üyelerinin salt çoğunluğunun karşı çıkmasına , ilgili Ak parti ve CHP nin net olan gurup kararlarıyla açıklama yapmalarına rağmen Başkan Sözlü, tabelalardaki Pr.Dr. Devlet Bahçeli ismini değiştirmedi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Partili üyeleri Abdullah Sakarya ve Halil Şahan, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

MECLİS İRADESİ YOK SAYILDI
Konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 2’nci oturumunda gündeme getiren Halil Şahan, meclis kararı kesinleşmemesine rağmen Kenan Evren Bulvarı’ndaki tabelaların değiştirildiğine dikkat çekerek, “’Biz yaptık oldu’ zihniyetiyle meclisimizin iradesi yok sayılmıştır. Meclis iradesinin yok sayılmasıyla yasal süreci başlattık. Kenan Evren isminin bir darbeci zihniyetin isminin Adana sokaklarından kazınmasını bu meclis talep etmektedir. Ama meclisin iradesini gasp etmeden” demişti.

TABELA İNADI

Şahan ve Sakarya, Başkan Sözlü’nün tabela inadından vazgeçmemesi üzerine ertesi gün Adana Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Meclis kararının nitelikli çoğunluk olmaksızın alındığını belirtildiği sağlanmadan suç duyurusunda, “Belediyenim bu işlemi kanuna aykırıdır. Milli iradenin yansıması olan belediye meclisinin kararı yok sayılarak suç işlenmiştir. Meclis iradesi gasp edilmiştir” yani milli iradenin tecellisi olan meclis ve devletin temsil makamı olan Valilik makamı bu manada yok sayılmış ve bir darbecinin isminin kaldırılması için ortaya konulan milli duruş darbeci bir zihniyetin tecellisi şeklinde yine hukuksus ve milletin kararına inat zorla devam ettirilmektedir! Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir parti başkanının böyle bir darbeci zorba zihniyetle meclise ve devlete rağmen böyle bir hukuksuz ve mesnetsiz duruma göz yummayacağı ortadayken Sayın Bahçeli nin bir darbecinin isminin yerine kendi isminin getirilmesini ve bunun meclise yani milli iradeye ve de devlete karşı yapılmasını kabul edemeyeceği kanaati bizlerde hasıl olmuştur. " diye konuştu..

İçinde bulunduğumuz hassas konjonktürde Türkiye Cumhuriyeti Milleti milli iradeye yani aslen devletine sahip çıkma konusunda ki hassasiyetini 250 şehit vererek ortaya koymuşken, bu haklı davada milli iradeye taraf olan her bireye olduğu gibi sayın bahçelinin de partimizden ve sayın Başkanımız Recep Tayip Erdoğan'dan teveccüh le bakması gayet doğaldır. Adana Büyükşehir Belediye yönetimi tamda bu saptamayla kendilerini her yere Bahçeli ismini koyarak devlete karşı kamufle etmeyemi çalışmaktadır! Diye düşünmüyor değili insan! bu tümüyle şaibeli boş ısrarın sebebinin ne olduğu üzerine düşünülmesi gereken çok hassas bir konudur!

281 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339