Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam390
Toplam Ziyaret1681475

KARAİSALI’DA SÜS BİTKİLERİ SERASI AÇILDI

Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç ve Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin ve şube müdürleri ilçede açılan süs bitkileri serasında incelemelerde bulundu.





Karaisalı’nın merkez Selampınar Mahallesinde 1 dekarlık süsü bitkileri serası açıldı. 

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, şube müdürleri ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Mehmet Algur önce,  Kaymakam Mehmet Tunç’u makamında ziyaret etti.

Karaisalı ilçesinin tarımsal sorunlarının ve çözüm önerilerinin dile getirildiği ziyarette, Karaisalı’ya katkı sağlayacak tarımsal nitelikli çeşitli konularda birlikte çalışma yönünde kararlar alındı.

Yapılan ziyaret sonrasında Selampınar Mahallesinde düzenlenen sera açılış programına geçildi. Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi sonucu ilçede kurulan bin m² kullanım alanlı süs bitkisi serasında diğer genç çiftçi projesinden faydalanan üreticiler ve bazı mahalle muhtarlarının katılımıyla teknik gezi ve incelemeler yapılarak, yetkililerden açılışı yapılan sera hakkında bilgiler alındı. 

Daha sonra Kaymakam başkanlığında düzenlenen toplantıda tarımdaki yenilikler, tarımsal desteklemeler ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının yaptığı çalışmalar hakkında üreticilere bilgiler verilerek çiftçilerin sorunları dinlendi. Toplantıda çiftçilere, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi hakkında tebliğ ve Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

 

303 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704