Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam255
Toplam Ziyaret1681340

"ADANA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM REZALETİ"

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak´tan kentsel dönüşüme uygulamalarına eleştiri

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, “Kentsel dönüşüm diye işi rantsal dönüşüme çevirip, modern ve sağlıklı binalar yıkıldığı gibi başta yeşil alanlar olmak üzere tüm sosyal altyapı alanları talan edilmektedir” dedi.

Kentsel dönüşümün çarpık kentlerin, modern sağlıklı hale dönüştürülmesi olduğunu ifade eden Durak, “Böylece insanlarımızı her türlü altyapı yetersizliğinden kurtarıp, daha düşük yoğunluklu modern yaşam alanlarına kavuşturmaktır. Dolayısı ile yeterli olmayan yol, meydan, otopark, yeşil alan, okul, cami, çarşı, pazar yerleri ve özellikle kanalizasyon, su, gaz, elektrik gibi altyapı hizmetlerinin halka daha sağlılklı ulaşabilmesini sağlamaktır. Ama gelin görün ki bugün ülkemizde tam tersi yapılmaktadır” dedi.

Amerika´yı yeniden keşfetmeye gerek olmadığını, Dünyada kentsel dönüşümün başarılı örnekleri olduğunu kaydeden Durak, “Bugün ülkemizde bazı iyi örneklerinin dışında çoğu uygulama rantsal dönüşüm olmaktadır. Modern mahalleler yıkılıyor, çıkar çevrelerinin amacına uygun yüksek yoğunluklu yapılar yükseliyor. Bu tahribat Adanamızda da yapılmaktadır” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Reşatbey, Cemalpaşa ve Kurtuluş mahallelerindeki sağlam betanorme karkas binalar, sözümona riskli görülerek yıkılıp yüksek yoğunluklu binalar yapılmakta. Oysa bu binalar büyük bir sınavdan geçti. 1998´deki 6,3´lük Adana depreminde tek hasar almadılar.Oysa kentsel dönüşüm bekleyen Adana´da yüzbinlerce insanımızın oturduğu kiremithane, Sinanpaşa, Anadolu, Gülbahçesi, Bey, Yenibey, Dumlupınar, Dağlıoğlu, Şakirpaşa, Denizli, Narlıca, Mithatpaşa, İsmetpaşa, Fatih, Sümer, Yurt, Yeşilyurt gibi mahallelerde yapılması gerekirdi. Aksi halde diğer büyükşehirlerimiz gibi Adanamız da yakın bir gelecekte yaşanamaz hale gelecek.” VAHİT ŞAHİN

245 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398