Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam835
Toplam Ziyaret1669221

OKUL SERVİS ARACI ŞOFÖRLERİNE ÖNEMLİ UYARILAR

“Okul Servis Araçları Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı” 19.10.2016 Çarşamba günü saat 09.30’da Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi toplantı salonunda yapıldı.

2016-2017 Eğitim ve Öğretim döneminde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğrenimlerini sürdürebilmelerini sağlamak ve okul servis araçlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek amacıyla alınması gereken tedbirler çerçevesinde, “Okul Servis Araçları Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı” 19.10.2016 Çarşamba günü saat 09.30’da Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet AKPINAR, Adana Ticaret Odası Servis Firmaları sorumlusu Mehmet BALIKÇI, okul servis taşımacılığı yapan firmaların yetkilileri ve Okul Servis Araç Şoförleri ile rehber personeller katıldı.

Okul Servis Araçları Değerlendirme ve Bilgilendirme toplantısında geleceğimiz olan çocuklarımızın güven içinde taşınmalarını sağlamak amacıyla servis araçlarının ve şoförlerinin uyması gereken kurallar konusunda bilgi veren Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet AKPINAR, “Çocuklarımızın güvenliğini tehlikeye düşürecek kural ihlalleri ve özellikle taşıma sınırının üzerinde fazla öğrenci alınmasına asla izin vermeyeceğiz ” dedi.

Ahmet AKPİNAR, “İl merkezinde okul servis araçları ile günde yaklaşık 100.000 öğrenci taşınıyor, eğitim çağındaki bu çocuklarımıza servis şoförleri ve rehber personel, davranışlarıyla, kılık kıyafetleriyle, konuşmalarıyla örnek olmalı, onlara bir baba, ağabey gibi yaklaşmalı ve çocukların aileleri ile sürekli irtibat halinde olmalıdır. Çocuklarımızın araca iniş ve binişlerinde rehber personel veya şoförlerin gerekli önlemleri alarak güven içinde araca binip inmelerini sağlamalıdır” dedi.

Trafik kazası anında araç içerisinde bulunan çocuklarımızı korumak için araç içi güvenlik donanımlarının tam ve eksiksiz olması gerektiğini söyleyen AKPINAR “ Araç içerisinde bulunan demir aksamların çocuklara zarar vermeyecek şekilde yumuşak malzemelerle kaplanmalı, her çocuk için bir emniyet kemeri bulunmalıdır. Çocuklarımızın seyahat esnasında mutlaka emniyet kemerini takmaları sağlanmalıdır. Rehber personel ve araç şoförlerin bu konuda gereken önlemleri almak zorunda olduklarını söyledi.

Trafik kazalarında en önemli nedenler arasında, yasal hız sınırlarının üzerinde araç kullanmak ve kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak olduğunu belirten Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet AKPINAR,” Şube Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan trafik denetimlerinde bu konular üzerinde hassasiyetle durulacak, çocuklarımızın can güvenliğini ve emniyetini tehlikeye düşürecek davranışlara asla izin verilmeyecektir. Özellikle, çocuklarımızın okullarına gidiş-geliş saatlerinde bütün güzergahlarda gereken önlemler ve denetimler eksiksiz yerine getirilecektir. Kurallara uyan tüm okul servis aracı şoförlerinin yanındayız, ancak kurallara uymayanlara da yasalarımızın öngördüğü yaptırımları uygulayacağımız unutulmamalıdır” dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet AKPINAR, taşıma hizmetinde görev alan okul servis aracı şoförlerinin, rehber personelin ve firma yöneticilerinin uyarıları dikkate alarak gerekli özen ve kural bilinci içerisinde, çocuklarımızın güven içerisinde ulaşımlarını sağlayacağına inandığını belirterek, trafik kazalarından uzak bir eğitim ve öğretim döneminin geçirilmesi temennisiyle toplantıya son verdi.

219 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339