Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam83
Toplam Ziyaret1684180

Aksakal seçim startını Adana’dan verdi

DSP Lideri Aksakal, Adana’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve mevcut iktidarına yüklendi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Demokratik Sol Parti’nin 10. Olağan Kurultay çalışmaları çerçevesinde tüm Türkiye’yi dolaştıklarını belirterek , "Üülkemizin içine düşürüldüğü durumu, halkın karşı karşıya kaldığı ekonomik, siyasi ve hukuki sıkıntıları paylaşarak bildikleri doğruları söylemeye devam edeceğiz" dedi.
Partisinin Adana İl Kongresine katılmak üzere Adana’ya gelen Önder Aksakal basın toplantısı düzenledi. DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurul Başkanı Ercan Akarpınar, DSP Adana İl Başkanı Selami Gördebil, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanlarının katılımı ile Divan Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve mevcut iktidarını eleştirdi.

“DİNCİ TERÖR YAPILANMASININ DARBE GİRİŞİMİNİ “EŞTEN-DOSTTAN” ÖĞRENİYOR”

Türkiye’nin 14 yıldır iyi yönetilemediğini öne süren Önder Aksakal, AK Parti iktidarı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkan her cümlenin kanun gibi uygulandığını söyledi. Aksakal, “Bir Başbakan düşünün ki, çarpık ve fahiş yapılaşmanın toplumsal yaşam alanlarını nasıl yaşanamaz hale getirdiğinden yakınıyor, gezi amaçlı gittiği Ege’deki kendi adamıza pasaportuna Yunanistan kaşesi basılarak girebiliyor, devletin kılcal damarlarına çöreklenmiş dinci terör yapılanmasının darbe girişimini “eşten-dosttan” öğreniyor” dedi.

“BÜLENT ECEVİT’İN ÖĞRENCİLERİYİZ”

Demokratik Sol Parti olarak milliyetçiliği Atatürk’ten, halkçılığı Ecevit’ten, toplumsal değer yargıları da vatanını ve milletini kendi çıkarlarından önde tutan ecdat ve atalarımızdan öğrenerek bunları yaşatmaya devam ettiklerini belirten Önder Aksakal, “Türk milleti hiçbir devletin boyunduruğu altına girmez. Türk milleti şehitlerinin kanlarıyla sulanmış bu toprakları üç-beş çapulcunun işbirliğine güvenenlere peşkeş çekmez ve Türk milleti her defasında olduğu gibi bu hesap içinde olanları geldikleri gibi göndereceğini tarihin sayfalarına altın harflerle yazmış asil bir millettir.” Dedi. Bugün kendisine “Milliyetçi” payesi vermiş ve parlamentoda “Hareketsiz” duran siyasetçilere tekrar hatırlatmalarda bulunan Önder Aksakal, Biz milliyetçiliği boş duvarlara değil; Ege’nin deniz yataklarına, orta Anadolu’nun haşhaş tarlalarına, Kıbrıs’ın beşparmak dağlarına yazmışız! diyen bir liderin, Ecevit’in talebeleriyiz.” Şeklinde konuştu.

“SÖYLEDİKLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİLER”

Mevcut iktidar mensuplarının 14 yıl önce iş başına geldiklerinde “Değişim ve dönüşümü gerçekleştireceğiz” dediklerine dikkat çeken Önder Aksakal, “İktidara getiriliş sebepleri de esasen buydu. Ortadoğu haritasında emperyal çıkarları için köklü bir değişiklik planlayan egemen sistem, kendilerine bu konuda direnen Bülent Ecevit’i ve Demokratik Sol Parti’yi yönetimden düşürecek stratejiyi uygulamaya koymuş, yerine de işte bugün memleketin bu haline sebep olanları yani Ak parti’nin işbaşına gelmesini sağlamıştı.O günden bugüne halka söyledikleri ya da tebliğ ettikleri bu görevlerini harfiyen yerine getiriyorlar. Neydi görevleri?Adına B.O.P. denilen ve Ortadoğu’da 22 ülkenin sınırlarının yeniden çizileceği projenin “eş başkanlığı”nı yürütmek,Köylerde üretimi kısıtlamak ve buralarda yaşayanları büyük kentlere göçe zorlamak,Bilimsel ve çağdaşlık temelinde olması gereken eğitim sistemini din esaslı ve muhakemeden uzak yöntemlere dayalı hale getirmek,Büyükşehir yasasında değişiklikler yaparak bölücü terör örgütünün ve AB ülkelerinin istediği doğrultuda üniter yapımızın dağılmasını sağlamak v.s.Bu maddeleri çoğaltabiliriz.. ama sadece bunlar bile bir ülkenin uğrayabileceği felaketin boyutlarını göstermek adına yeter de artar bile.” Diye konuştu.

“ÜLKEMİZ YENİDEN EMPERYAL İŞTAHLARIN SALYALARIYLA KARŞI KARŞIYA”

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyayı yedi düvele meydan okuyarak, her bir karışını şehit kanlarıyla sulayarak bugünlere geldiğine dikkat çeken Önder Aksakal,

“Gelin görün ki ülkemiz yeniden emperyal iştahların salyalarıyla karşı karşıyadır.

Bir taraftan egemenliğimiz ve toprak bütünlüğümüz tehlike altına girmiş, diğer taraftan da devlet ve halk ekonomik bir bataklığın içerisinde deyimi yerindeyse can çekişiyor.Ekonomisi bitirilmiş, üretimi neredeyse sıfırlanmış, toplumsal bilinci ve eğitim sistemi çökertilmiş toplumlar, egemen devletlerin kölesi olmaktan kurtulamaz.

Buradan sayın Başbakan’a ve onun bir-kaç adım önünde ülkeyi bu badirelerle karşı karşıya getiren sayın Cumhurbaşkanı’a sesleniyorum. Artık DSP’ye kulak verin.. gittiğiniz yol yol değildir. Bugüne kadar yaşanan basiretsiz yönetim tarzınız bugün ülkeyi bir savaş macerasının eşiğine kadar getirmiş görünüyor. Dirayetli siyasetçilerin devletinin A planını, B planını, C planını savaş kapıya dayandığında değil, çok öncesinde hazırlamış ve uygulamaya koymuş olurlar. Ama bizimkiler maşallah ne başkalarının bölgemizde yaptıklarından, ne de içimizdeki hainlerin bunlarla işbirliğinden haberleri var.Bir Başbakan düşünün ki, çarpık ve fahiş yapılaşmanın toplumsal yaşam alanlarını nasıl yaşanamaz hale getirdiğinden yakınıyor, gezi amaçlı gittiği Ege’deki kendi adamıza pasaportuna Yunanistan kaşesi basılarak girebiliyor, devletin kılcal damarlarına çöreklenmiş dinci terör yapılanmasının darbe girişimini “eşten-dosttan” öğreniyor. Allah hepimizi bunların aymazlığından muhafaza eylesin.” Dedi.

225 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351