Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam688
Toplam Ziyaret1680895

KARAİSALI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GELECEK 5 YILI PLANLADI

EĞİTİMDE 2015-2019 STRATEJİK PLANI AÇIKLANDI

Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, “İlçemizin eğitim-öğretim alanında önümüzdeki 4 yılın yol haritası olacak olan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2014-2019 yıllarını kapsayan stratejik planlamasının başarıya ulaşmasını ve ilçemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Kaymakam Tunç, Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2015-2019 Stratejik Planı’nın önsözünde yaptığı açıklamada,

“Çağımızın en temel özelliği, toplumsal dinamiklerin sürekli bir değişim ve gelişim içersinde olmasıdır. Değişimin yönetilmesi, her kurum açısından önemsenmesi gereken bir konudur. Bu bakımdan kurumlar sadece mevcudu değil, geleceği de yönetmek durumundadır” dedi.

 Geleceğin yönetilmesi sadece kurum yöneticilerinin nitelikleriyle ilgili olmadığını ifade eden Kaymakam Tunç, “Aynı zamanda tüm kurum çalışanlarının, kurum süreçlerine gönüllü ve etkin olarak katıldığı bir yönetim kültürünün de oluşmasına bağlıdır. Bunun için de Stratejik yönetim sürecine ihtiyacımız var. Stratejik yönetim süreci, bir organizasyonun hedeflerine ulaşabilmesi için doğru stratejiler geliştirmesini, bu stratejileri etkin bir şekilde uygulamasını ve sonuçlarını değerlendirerek hedefine doğru gidip gitmediğini belirlemesini sağlayan yönetim sürecidir. Stratejik yönetimin kullandığı en önemli araç ise stratejik planlamadır” dedi.

Tunç, daha sonra şunları  kaydetti:

“Kamu mali yönetiminin yapısını ve işleyişini, raporlanmasını ve mali kontrolü düzenlemek amacıyla çıkartılan 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 9’uncu maddesinde, “Kamu idareleri; kalkınma planları, programlar, ilgili mevzuat ve benimsedikleri temel ilkeler çerçevesinde geleceğe ilişkin misyon ve vizyonlarını oluşturmak, stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptamak, sürecin izleme ve değerlendirmesini yapmak amacıyla katılımcı yöntemlerle stratejik plan hazırlarlar ...” denilmektedir. Bu amaçla Karaisalı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün 2015-2019 döneminde faaliyetlerini kapsayan Stratejik Planı hazırlanmıştır. Planın başarıyla uygulanması için tüm birim amirleri ve çalışanlarca kavranıp benimsenmesi ve elde edilen çıktıların takip edecek plan dönemlerinde de kullanılması, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün planlı çalışmalardan arzu edilen azami faydayı elde etmesini sağlayacaktır. Ülkemiz, ilimiz ve ilçemizde değişimin gereği olarak ekonomik, siyasal ve teknolojik alanlarda olacak değişimler eğitim ve öğretim kurumlarını da etkilemekte ve değişime uğratmaktadır. Eğitim kurumları da bu değişime ayak uydurabilmek için stratejik planı hazırlayıp uygulamaya koyarak, 2015-2019 yılları içerisinde işlevli hale getirmeleri gerekmektedir. Eğitim kurumlarımızın kendilerinden beklenen görevleri iyi bir şekilde yapabilmeleri, iyi bir planlamaya ve bu planın etkin bir şekilde uygulanmasına bağlıdır. Planın birim amirlerince iyi bir şekilde kavranması, benimsenmesi, plan dönemlerinde kullanılması, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmalarında istenen, olması gereken faydayı ve gelişmeleri sağlayacak, eğitim alanında çağa ayak uydurmasına bir vesile olacaktır. Aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün şeffaf, anlaşılır ve hesap verebilir özelliği de ön plana çıkacaktır. İlçemizin eğitim-öğretim alanında önümüzdeki 4 yılın yol haritası olacak olan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2014-2019 yıllarını kapsayan stratejik planlamasının başarıya ulaşmasını ve ilçemize hayırlı olmasını dilerim.”

Hazırlanan bu stratejik planla ilgili çalışmaları haber olarak gündeme getirmeye devam edeceğiz.

 

418 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704