Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam18
Toplam Ziyaret1685451

Mehmet Yurtman hakkında takipsizlik kararı

Yurtman’ın kovuşturmasına Adalet Bakanlığının izin vermemesi üzerine kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bakanlık Cumhurbaşkanının “Hakkımdaki hakaret davalarını bir kereye mahsus olarak geri çekiyorum” sözlerini gerekçe olarak gösterdi.


Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek cumhurbaşkanına hakaret iddiası ile 6 gün tutuklu kalan, 10 Ekim Katliamı’nda hayatını kaybeden Şebnem Yurtman’ın babası Mehmet Yurtman hakkında takipsizlik kararı verildi.

Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, Mehmet Yurtman, haber manşetleri ve karikatür paylaşımları gerekçe gösterilerek 29 Temmuz günü emniyetteki ifadesinin ardından Karaisalı Cumhuriyet Savcılığına çıkarılmış ve savcı tarafından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilmişti. Yurtman, adresi belli olmasına ve başka bir delil toplanmasına gerek olmamasına rağmen kaçma şüphesi ve suçun mahiyetinin değişme ihtimali gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı. Cumhurbaşkanlığından Karaisalı Cumhuriyet Savcılığı'na gelen yazı ile Yurtman 6 gün sonra tahliye edilmişti.

Adalet Bakanlığının iznine tabi olan TCK’nin cumhurbaşkanına hakaret ile ilgili 299’uncu maddesi ile ilgili soruşturma geçiren Yurtman’ın kovuşturmasına Adalet Bakanlığının izin vermemesi üzerine kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bakanlık Cumhurbaşkanının “Hakkımdaki hakaret davalarını bir kereye mahsus olarak geri çekiyorum” sözlerini gerekçe olarak gösterdi.

261 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382