Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam126
Toplam Ziyaret1684881

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Karaisalı’da

Tümer, “İşsizlikle mücadele eden vatandaşlarımızın önüne yeni engeller çıkarılıyor. Devletine, milletine, toprağına bağlı halkımıza kendi vatanında üvey evlat muamelesi gösterilmesine razı olamayız” dedi

      

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Karaisalı Çukur ve Çorlu köylerini kapsayan ve yapımına başlanan Hidroelektrik Santrali (HES) nedeniyle zarar gören köylülerle bir araya geldi, ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

CHP Karaisalı İlçe Başkanı İlhan Şahin, İl Başkan Yardımcıları Yüksel Karaaslan ve Şahin Yeter’le birlikte Çukur ve Çorlu’da özel bir firma tarafından yapımına başlanan HES nedeniyle yıllar önceki davaları takip edemedikleri için vakfa kaptırdıkları tarım toprakları ve bazılarının da tapulu arazisi olmasına rağmen sular altında kalan köylülerin sorunlarına çözüm arayan Tümer, “Vatandaşımızı kimsenin mağdur etmeye hakkı yok. Yetkilileri bir an önce göreve davet ediyorum” dedi.
“KAMULAŞTIRMA OLMALI”
Herhangi bir kamulaştırma yapılmadan projeye başlanamayacağına dikkati çeken Tümer, hayvancılıkla birlikte kısıtlı tarımla uğraşan vatandaşların sorunlarının takipçisi olacağını vurguladı. Tümer, konuyla ilgili ilçe kaymakamı ve firma yetkililerinden de bilgi aldıktan sonra sorunun çözümü için tüm tarafları sağduyulu olmaya çağırdı.
Kamulaştırma olmaksızın vakfa kaptırdıkları tarım topraklarının yanı sıra tapulu arazileri sular altında kalan köylüler ise “Bizi nereye kovmak istiyorlar, gidecek yerimiz yok. Burası dağ başı değil. Sorunumuza bir an önce çözüm bulunmalıdır. Bu kapsamda bizleri yalnız bırakmayan milletvekilimize teşekkür ediyoruz” dedi.
İLÇE MERKEZİNİ GEZDİ
İlçe merkezinde vatandaşlar ve esnaflarla da bir araya gelen Tümer, “İşsizlikle mücadele eden vatandaşlarımızın önüne yeni engeller çıkarılıyor. Devletine, milletine, toprağına bağlı halkımıza kendi vatanında üvey evlat muamelesi gösterilmesine razı olamayız” diye konuştu. 

271 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231