Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam562
Toplam Ziyaret1684659

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLUYORUZ

EMPERYALİST DEVLETLERE KARŞI BÜYÜK TÜRK ULUSUNUN ÖZGÜRLÜK VE EGEMENLİĞİNE KAVUŞTUĞU 26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ ZAFERİNİN 94. YILDÖNÜMÜ KUTLUYORUZ

Bundan tam 94 yıl önce Mustafa Kemal Paşa’nın 26-30 Ağustos 1922 tarihinde yönettiği Başkumandanlık Meydan Muharebesi ile dört gün içinde Yunan Ordusuna indirdiği ağır darbeler sonucu, onları İzmir’de denize dökmüş ve bunun sonucunda, Türk ulusu özgürlük ve egemenliğine kavuşmuştu. Bu anlamlı ve gurur dolu günleri, Ulusumuza armağan eden kahraman Ordumuzu, şehit ve gazilerimizi minnet, saygı ve hürmetle anıyoruz.

YUNAN ORDUSU ÇÖKERTİLDİ:Türk Tarihinde Ağustos ayı zaferlerle doludur. 1922 yılının 30 Ağustosu ise Türk Kurtuluş Savaşının, son ve en büyük zaferidir. Bu inanç içinde bulunan Mustafa Kemal Paşa ve Türk Ordusu, Yunan Ordusunu, bugün yenecek ve kesin zafere ulaşacaktır. Bunun için 30 Ağustos 1922 Çarşamba günü yapılan Başkomutan Meydan Muharebesi ile Yunan Ordusu tümüyle çökertilmiştir. 

“MUSATAFA KEMAL DAHİDİR”:İngiltere Başbakanı Lloyd George kendisini Anadolu’dan çıkarmaya çalışan Mustafa Kemal için İngiliz Parlamentosunun kürsüsünden şunları söyledi:"Yüzyılda bir dahi yetişir, bu yüzyılın dâhisi Mustafa Kemal’dir. Mustafa Kemal’in dehasına karşı elden ne gelir!" diyerek acizliğini ifade etmişti. 

“ANADOLU İSTİLA EDİLEMEZ”:Dört yıl süren Milli Mücadele'de ordunun insan kaybı, kazanılan zafere ve mevcuduna kıyasla hafiftir. Savaş alanlarında, çeşitli hastalıklardan ve muharebelerde şehit olan subay sayısı 980'i bulurken 36.239 er de şehit olmuştu. Bu zafer, bugünün Türk askerine, gerektiğinde nelerin başarılabileceğinin örneğini verirken jeopolitik bir düşünceyi doğurmuştur. "Anadolu istila edilemez." Mondros, Mütarekesiyle başlatılan ve Serv Anlaşması ile gerçekleştirildiği zannedilen Türk Milleti'ni Anadolu topraklarından çıkarmak ve tarihten silmek isteyen zihniyetin son temsilcileri de Türk Bayrak'ını selamlayarak, M. Kemal Paşa'nın dediği gibi olmuştur. 

”GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER“

Bu mutlu ve gurur dolu günleri bizlere armağan eden, bizlere özgürlük ve egemenliğimizi bağışlayan, bizleri ay yıldızlı bayrağımıza kavuşturan ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları ile şehit ve gazilerimiz huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun!

 

 

 

 

 

844 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351