Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam361
Toplam Ziyaret1681446

Kızıldağ’da güreşleri başladı

531 Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde 435 pehlivan mücadele verdi

 



Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi’nin birlikte organizesiyle bu yıl Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nin 531’ncisi gerçekleştirildi.
.
YILDIZDOĞAN KONSERİ
Kızıldağ Yaylası’ndaki Aytaç Durak Spor Kompleksi’ndeki 531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin ilk gününde ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan halk konseri verdi. Off-road yarışları ve okçuluk gösterileri de Kızıldağ’a gelen yaylacıların büyük ilgisini çekti. 

435 PEHLİVAN GÜREŞTİ
Miniklerde 169, yıldızlarda 137 ve büyüklerde 129 olmak üzere toplam 435 güreşçi kayıt yaptırdı. Televizyonlarda canlı yayınlanan güreşleri de Kızıldağ’ı gelen binlerce güreş sever çıplak gözle izlemenin keyfini yaşadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, güreş meydanını dolaşıp, hemşehrilerini selamlarken, Türk Cumhuriyetlerinden gelen 20 fotoğrafçı sanatçısıyla da anı fotoğrafı çekildi.

"BİRLİĞİMİZİ PEKİŞTİRDİ"
Güreşlerin açılış seremonisinde meydanı dolduran kalabalığa hitap eden Adana Vali Vekili Şükrü Çakır, MHP Adana Milletvekili ve 2015 Yılı Güreş Ağası Seyfettin Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan da birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları vererek, bölücü terör örgütlerinin Türkiye’yi bölmeye güçlerinin yetmeyeceğini vurguladı.
Protokol üyeleri Gaziantep’teki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralıları acil şifalar diledi.
Konuşmaların ardından toplam 71 bin lira para ödülünün verildiği 531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ne katılan pehlivanlar, kıyasıya güreşti. Adana’dan ve çevre il ve ilçelerden Kızıldağ’a gelen güreş severler pehlivanların mücadelesini ilgiyle izledi.

606 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704