Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam652
Toplam Ziyaret1668294

HASTANIN KARNINDAN “ÜÇÜZ BEBEK” BÜYÜKLÜĞÜNDE KİTLE ÇIKARILDI!

BALCALI’DA TIP LİTERATÜRÜNE GEÇECEK VAKA!

Karnında ki kitle ile son çare olarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne gelen Hamit Zantur (61) burada gerçekleşen operasyon sonrası en büyüğü 75 cm olmak üzere toplam 125 cm büyüklüğündeki tümörden kurtuldu ve kanseri yenerek sağlığına kavuştu

Cerrahi Onkoloji alanında son derece başarılı bir grafik çizerek önemli operasyonlara imza atan Çukurova Üniversitesi  Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi bu başarılarına tıp literatürüne geçecek bir vaka ile yenisini ekledi. Karnındaki kitle ile tam bir klinik ve iki Üniversite Hastanesi gezen hastaya son derece önemli bir operasyon yapıldı. Operasyon sonucu hastanın karnından toplam 125 cm büyüklüğünde ve üçüz bebek ağırlığında tümör çıkarıldı. Operasyon sonrası hasta sağlığına kavuştu ve taburcu edildi.

Mersin’de yaşamını sürdüren 61 yaşındaki Emekli Öğretmen Hamit Zantur Şubat ayında sindirim sisteminden rahatsızlanarak biri Üniversite Hastanesi olmak üzere iki sağlık merkezine başvurdu, Zantur tetkikler sonucu  karnında büyük bir bir kitle olduğunu öğrendi,  buradan  Adana da bir başka merkeze sevk edilen Zantur bir süre kemoterapi ve Radyoterapi tedavisi gördü ancak bu tedavilerden de fayda görmeyen Zantur son çare olarak Çukurova Üniversitesi  Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi  Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı’na başvurdu. Cerrahi Onkoloji  Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaan Parsak  Uzman Doktorlar Ali Duran, Nidal Ofluoğlu, Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı’n dan Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu ve Anestezi Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Özalevli’nin katıldığı son derece önemli bir operasyon sonucunda Zantur’un karnından  en büyüğü 75 cm olmak üzere toplam 125 cm büyüklüğünde ve üçüz bebek ağırlığında bir kitle çıkarıldı. Kanseri yenerek sağlığına yeniden kavuşan Zantur taburcu edildi.

“ÜÇÜZ BEBEK DOĞURDUM SANDIM”

Karnındaki kitleden kurtularak yeniden sağlığına kavuşan Hamit Zantur Balcalı’ya gelirken acılar içinde olduğunu başta Cem Kaan Parsak olmak üzere tüm doktorların ve sağlık ekibinin kendisini güvende hissettirdiğini bunun üzerine de operasyona girdiğini ifade etti. Zantur, bu kadar büyük bir kitlenin vücudundan nasıl çıktığını kendisinin de anlamadığını, son derece şaşkın olduğunu dile getirirken üçüz bebek doğurmuş kadar olduğunu ve şuan kendisini çok iyi hissettiğini belirtti.

BALCALI CERRAHİ ONKOLOJİ’DE ÖNCÜ

Operasyon hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaan Parsak Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı bünyesinde hizmet veren bölümün başarılı işlere imza attığını ifade ederek bu operasyonunda tıp literatürün de son derece önemli bir yerinin olduğunu dile getirdi. Parsak kitlenin toplam çapının 125 cm olduğunu parçalı olması nedeniyle en büyüğünün 75 cm odluğunu vurgulayarak, “kitle vücudun en büyük ana damarını içine almıştı bu yüzden operasyona Kalp Damar Cerahisi’n den Hakan Hocamızda katıldı ve son derece başarılı bir çalışmayla kitleyi çıkardık” dedi. Parsak hastanın kanseri de yenerek artık sağlığına kavuştuğunu sözlerine eklerden operasyonda emeği geçen tüm ekibi kutladı.

495 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339