Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam834
Toplam Ziyaret1687343

Adana’da demokrasi ve şehitler mitingi

Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen miting için sabah erken saatlerden itibaren geniş güvenlik önlemi alındı.

 

İSTANBUL Yenikapı başta olmak üzere tüm yurtta düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne, Adana'da her kesimden binlerce kişi katıldı. 

Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen miting için sabah erken saatlerden itibaren geniş güvenlik önlemi alındı. Adanalılar, öğle saatlerinden itibaren alana ellerindeki Türk bayrakları ile geldi. Kentin farklı bölgelerinde toplananlar, Uğur mumcu Meydanı'na yürüdü. Adana Adliyesi önünde toplanan hakim ve Cumhuriyet Savcıları da, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile birlikte Atatürk Caddesi üzerinden 2 kilometre uzaklılıktaki miting alanına yürüyerek ulaştı. İstanbul Yenikapı'da düzenlenen mitingin dev ekranda gösterildiği mitinge; Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçe belediye başkanları ile birlikte her kesimden binlerce vatandaş katıldı. 

ÇELİK BİRLİK ŞİİRİNİ OKUDU

Ellerindeki Türk Bayraklarını sallayan coşkulu kalabalığa seslenen AB Bakanı Ömer Çelik, FETÖ'cüleri hedef aldı. Mehmet Akif Ersoy'un Birlik şiirini okuyan Çelik şöyle konuştu:

"Türkiye'nin her yerinde toplanan vatandaşlarımızı İstasyon Meydanı'ndan selamlıyoruz. Türkiye'de darbe girişimi olduğu zaman ilk önce ayağa kalkan, kaderimiz Türkiye ile bir diyen Azerbaycan'daki kardeşlerimizi, Filistin'deki kardeşlerimizi, Bosna Hersek'teki, Suriye'deki, İslam Dünyası'nın her yanındaki kardeşlerimizi İstasyon Meydanı'ndan muhabbetle selamlıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimindeki bu hainler, asla Türk ordusunun mensubu olamayacak, asker elbisesini üzerine geçirmiş bu hainler, milli irademizi çalmaya kalktılar. Türkiye'nin milli iradesini çalıp, onu başka güçlerin hizmetine satacaklardı. Şimdi buradan FETÖ denilen terör örgütüne 3-5 tane, Pensilvanya'daki terörist başı ve onun uzantıları o teröristler elinde silahla, tankla, tüfekle karşımıza çıkanlar, şimdi size bütün Adanalılar adına İstasyon Meydanı'ndan sesleniyorum. Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki; Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz. Düşer mi tek taşı sandın harim-i namusun, meğer ki harbe giden son nefer şehit olsun. Şu karşımızdaki mahşer kudursa, çıldırsa, denizler ordu, bulutlar donanma yağdırsa, Bu altımızdaki yerden bütün yanardağlar, taşıp da kaplasa afakı bir kızıl sarsar, değil mi cephemizin sinesinde iman bir; Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir, Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz, cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz."

Mitingte ayrıca Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de bir konuşma yaptı. 

Kalabalık daha sonra, alana kurulan dev ekrandan İstanbul Yenikapı'daki mitingi izledi.

 

298 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382