Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam630
Toplam Ziyaret1669016

Karaisalı Belediye Meclisi’nin son toplantısı yasaya aykırı

5393 Sayılı Belediye kanununun 20 maddesine göre, Belediye Meclisi olağan toplantısını keyfi olarak başka bir yerde yapamaz. Kanun zorunlu hallerde meclisin başka bir yerde toplanılmasına izin veriyor

Karaisalı Belediye Meclisi ise, zorunlu bir durum olmamasına rağmen mutad (olağan) toplantısını tarihi Kesiri Han’da yaptı.

Konuyla ilgilimeclis toplantısı Belediye’nin resmi internet sitesinde şöyle duyuruldu:

“Belediye Meclisimiz Kesirihan'da Meclis Toplantısı Gerçekleştirdi

Belediye meclisimiz, Ağustos ayı 1. olağan toplantısını, Meclis Başkanımız Saadettin Aslan başkanlığında, ilçemizin tarihi değerlerinden olan Kesirihan'da gerçekleştirdi.

Gündemde bulunan maddeler, meclis üyelerimiz tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisimiz Ağustos ayı 2. olağan toplantısını 4 Ağustos 2016 Perşembe günü saat 10.00'da gerçekleştirecek.”

5393 Sayılı Kanunun 20. maddesi ise aynen şöyle:

“Meclis toplantısı

Madde 20- Belediye meclisi, her ayın ilk haftası, önceden kararlaştırdığı günde toplanır. Meclis, resmî tatile rastlayan günlerde çalışmasına ara verebilir.

Belediye meclisi her yıl bir ay tatil kararı alabilir. Bütçe görüşmesine rastlayan toplantı süresi en çok yirmi gün, diğer toplantıların süresi en çok beş gündür.

Mutat toplantı yeri dışında toplanılmasının zorunlu olduğu durumda üyelere önceden bilgi vermek kaydıyla meclis başkanının belediye sınırları içerisinde belirlediği yerde toplantı yapılır. Ayrıca, toplantının yeri ve zamanı mutat usûllerle belde halkına duyurulur.”

OYBİRLİĞİ İLE ALINAN SON KARARLAR GEÇERLİ DEĞİL

Kanunun bu açık maddesine göre, 20 maddeye göre 3 Ağustos 2016 Çarşamba günü toplanan Belediye Meclisi’nin kararları ise geçerli değil. Çünkü toplantı yeri zorunlu değil, tamamen keyfi oluyor.


415 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339